Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lívia (†19) zemřela při strašlivé nehodě: Její rodinu stihla už třetí tragédie

Autor: lm - 
27. listopadu 2017
21:41

Dva mladé životy vyhasly při tragické čtvrteční nehodě u Bratislavy. Kamarádkám Noémi (†23) a Lívii (†19) rodiny už chystají pohřeb. Pro rodinu mladší z dívek je celá záležitost o to smutnější, že v poslední době pochovali už dva nejbližší.

K tragické dopravní nehodě došlo ve čtvrtek večer v Šamoríně. Andrea (28) v osobním autě značky Hyundai předjížděla kamion, ale nestačila se včas zařadit a čelně se srazila s protijedoucím landroverem. Noémi a Lívia zůstaly zaklíněné v autě a přivolaní záchranáři už jim bohužel nemohli pomoci. Obě dívky byly na místě mrtvé.

Lívia pocházela ze slovenské obce Malý Horeš, kde už se rozkřikla smutná zpráva o její smrti. Rodina dívky na tom je prý velmi špatně. „Rodiče Laci a Katika měli čtyři děti – Tomáše a trojčata Lívii, Laca a Roliho, který se narodil němý, a proto navštěvuje školu pro sluchově postižené v Prešově,“ řekla serveru Pluska.sk jedna z místních obyvatelek. „V roce 2010 těsně před Vánocemi se stalo obrovské neštěstí. Měli na stole v předním pokoji položený adventní věnec se zapálenými svícemi. Není jasné proč, ale dekorace začala hořet a máma Katarína (†36) se při tom udusila. Její muž zůstal na všechno sám. Kromě čtyř dětí se musel postarat i o svého otce, který s nimi žije ve společné domácnosti,“ popsala s pláčem žena a dodala, že letos v červnu rodinu náhle opustil i sám táta Ladislav (†57), když ho stihla mozková mrtvice.

Po smrti táty se o rodinu starala právě Lívia spolu s bratrem Tomášem (23), který se nedávno oženil a za svými sourozenci a dědou pravidelně dojíždí. „Lívia po smrti matky na sebe převzala mnoho z jejích úkolů. Byla velmi šikovná, brzy se naučila vařit, péct a udělat vše kolem domu. I toto rozhodlo, že se vyučila cukrářkou. Když ukončila studium v Královském Chlmci, zlákala ji do Bratislavy kamarádka a ona se tam zhruba před rokem odstěhovala,“ řekl další ze sousedů rodiny.

Lívia se do Bratislavy přestěhovala se svojí kamarádkou Noémi. „Noémi byla velmi nadaná a chytrá. Vyučila se v oboru kuchařka, číšnice a potom si udělala maturitu. Zde si však pro svůj romský původ nemohla najít práci. Potěšilo ji, když se jí ozvala kamarádka Lívia, že v Bratislavě dostanou byt do podnájmu a získají práci,“ prozradil její táta František (59).

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání