Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zuzka (13) bojuje o život: Babička kvůli nehodě nenávidí rodiče dívky

Autor: aba - 
31. října 2017
16:33

Zuzka měla před narozeninami a tak jela nakoupit sladkosti pro spolužáky do města. Uprosila maminku, aby ji pustila samotnou, že už je velká a nepotřebuje doprovod. S tatínkem byla domluvená, že ji vyzvedne na zastávce, protože už byla tma. Když tam ale muž přišel, viděl už jen tělo své dcery a nad ním zdravotníky, kteří bojují o její život.

Třináctiletá Zuzka ze Slovenska měla pár dní před narozeninami. Prosila doma, aby mohla jít sama do města, že její mladší kamarádky taky chodí samotné a stěžovala si, že z ní její maminka dělá mimino. „V životě nejela do města sama, vždycky byla jen se mnou. Už delší čas mi ale vyčítala, proč ji nikam nechci pustit samotnou. Doslova mě uprosila, poprvé v životě jsem ji tedy pustila samotnou a vidíte, jak to dopadlo,“ řekla pro server Pluska.sk její maminka Zlatice, která teď většinu času tráví v nemocnici s dcerou.

Zuzka je v umělém spánku. Když se totiž vrátila z města, musela přejít ulici a právě tam ji srazilo auto. „Šel jsem jí naproti, protože už bylo skoro půl sedmé večer. Když jsem tam došel, už byla zraněná. Po tom, co jsem viděl, jsem skoro omdlel,“ vzpomíná na děsivý večer z minulého týdne dívčin tatínek. Podle něj má dcera tři zranění na hlavě, zlomené žebro a na dvakrát zlomenou pánev.

Babička rodiny zuří. Podle ní Zuzku neměli vůbec nikam pouštět. „Proč mi neřekli, že jela sama do města? Určitě bych s tím nesouhlasila. Pomáhám jim, jak se dá, odmalička se o ni starám a teď se stane tohle,“ zlobí se babička Emilia na celou rodinu.

Podle Zlatice začnou její dceru lékaři už ve čtvrtek pomalu probouzet z umělého spánku. Proces může trvat i několik dní a ona bude u toho. Po probuzení si totiž Zuzka nebude nic pamatovat a je důležité, aby u ní byl známý člověk, až nabude vědomí.

Policie nehodu prošetřuje a hledá svědky. Podle nich nebyl řidič okolo autobusové  zastávky dostatečně opatrný a jel nepřiměřenou rychlostí. Dívčina matka ale přiznává, že z místa neujel a dívce se snažil okamžitě pomoci. Rodině i volal a za zranění jejich dcery se omlouval. Teď všichni doufají ve šťastný konec.

VIDEO: Tříčlenná rodina zahynula po srážce s kamionem.

jetuslunicko ( 31. října 2017 18:58 )

Neštěstí dnešních dětí, do školy je rodiče vozí skoro až před vchod autem, žádná samostatnost. Samozřejmě děvčeti ať se brzo uzdraví, a snad ji nyní nebudou doma zavírat úplně, obzvláště babička !!!

zapletalikovi ( 31. října 2017 18:45 )

Ta babička je taky ... Třináctiletá holka se dnes už nebude vodit za ruku s maminkou, to jako bohužel. Aspoň, že řidič neujel a postavil se k tomu, co udělal čelem. A děcku můžete mluvit co chcete. Řekne - ale to víš, že jo... a za tři vteřiny už na to ani nevzdechne.

kalapa ( 31. října 2017 17:12 )

 no, 13 ročná vie si namaľovať hubu... Ale nie je schopná prejsť sama cez cestu!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání