Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Patrícii (†18) přejel vlak. Stále jsme ji nepochovali, říká uplakaná maminka

Autor: shp - 
5. listopadu 2017
05:11

Tragická nehoda, která se stala 25.11. 2014 na železničním přejezdu v Tronovci nad Váhem nedaleko Šaly, stála mladou Patrícii (†18) život. Dívka se vracela z práce, když ji při přecházení přes koleje zabil rychlík. Na osudný okamžik, kdy přišli o své sluníčko, nejbližší Patrície nikdy nezapomenou. Z velké lásky k zemřelé se rozhodli pro netradiční krok. 

Tragédie, která navždy poznamenala dívčinu rodinu, se stala okolo sedmé hodiny ráno, když se sympatické děvče vracelo z práce domů. Na železnici v Trnovci posunovali vagóny. Patrície podle svědků čekala vedle svého kola. Když se trať uvolnila, obešla spuštěné závory a chtěla přejít do stanice, jenže právě v tu dobu do stanice přijel rychlík mířící z Bratislavy do Zvolena, který ji zachytil.

"Často jsem jí říkal, aby si na tom přejezdu dávala pozor. No a vidíte, stalo se takové neštěstí,“ řekl krátce po tragédii smutný otec Marián. Kolem místa neštěstí šel jenom pár minut po tragédii. Když viděl dceřin zničený bicykl, ze zoufalství málem omdlel. „Lékař ze sanitky mi ji nechtěl ani ukázat,“ dodal otec pro Plus Jeden Deň. Rodina svou dceru dosud nepohřbila. Patrície se moc těšila na Vánoce. Od neštěstí slaví její rodiče svátky alespoň s jejími fotkami.

Na Vánoce k její fotce položíme zapálené svíčky a tiše si zavzpomínáme na to, co všechno krásného jsme s ní prožili a jaké měla plány. Chceme ji mít doma, i když jenom zpopelněnou v urně, aby s námi byla nejen na Vánoce, kterých se nedožila, ale napořád. Rozhodli jsme se, že ji pohřbíme, až zemřu já nebo manžel a budeme spolu s ní,“ uzavřela uplakaná maminka.

Lidé na přejezdu zbytečně riskují:

villon ( 5. listopadu 2017 12:02 )

Krásný kozy a pravděpodobně přírodní. To už se tak často nevidí.

clarabella ( 5. listopadu 2017 10:49 )

 @rakosnick za to, ze mu dcera vlezla pod vlak, když byly stažený závory a neměla tam co dělat? No ty budeš hodně inteligentní tvor.

clarabella ( 5. listopadu 2017 10:12 )

 Kráva blba. Způsobila doživotní trauma nejakymu strojvedoucimu. Obdivuju, ze si rodina dovolí ještě do novin lézt. Zahrabat ten popel někam na smetiště.

moiaza ( 5. listopadu 2017 08:34 )

Za hloupost se občas krutě platí. 100x jsem ji říkal, neobcházej závory. Za nima čeká smrt. Nedala si řict.

Zobrazit celou diskusi