Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

I záchranáři jsou lidi: Pražskou lékařku přemohly emoce po záchraně mladého muže

I záchranáři jsou lidi: Pražskou zdravotnici přemohly emoce po záchraně mladého muže.
I záchranáři jsou lidi: Pražskou zdravotnici přemohly emoce po záchraně mladého muže.  (Autor: Facebook ZZS Praha)
Autor: dce - 
22. listopadu 2017
20:35

Mnozí z nás si to neuvědomují, ale i policisté, záchranáři či hasiči jsou také jenom lidé. Dojemnou fotografii lékařky, kterou přemohly emoce po záchraně muže, sdílela pražská záchranka na Facebooku. Celý příspěvek má už stovky sdílení.

Hold vzdávají záchranářům v komentářích na sociálních sítích desítky lidí. „Díky za vaší práci a pevné nervy,“ píše pan Karel. „Klobouk dolů před vámi všemi, můžu klidně spát, když vím, že naši zdravotníci jsou andělé, děkuju!“ dodala paní Lada.

Pochvalné komentáře se objevily pod fotografií, kterou záchranka sdílela na Facebooku. „Příklad toho, jak mohou vypadat emoce po předání pacienta v nemocnici. V tomto případě šlo o náročnou resuscitaci mladého muže po úrazu elektrickým proudem,“ stojí v popisku.

Na fotografii je mladá lékařka pražské záchranky, kterou přemohly emoce po předání pacienta nemocnici. Blesku se podařilo zjistit, že jde o Katarínu Veselou, která u pražské záchranky pracuje již tři roky.

Celá věc se odehrála v pátek 17. listopadu na Novém Městě. „Dvaačtyřicetiletý muž byl po úrazu elektrickým proudem v bezvědomí a nedýchal. Svědci začali dle instrukcí dispečerky po telefonu provádět neodkladnou resuscitaci. Na místo jsme vyslali městskou policii s defibrilátorem a lékařskou, záchranářskou posádku i inspektora. Záchranáři si po příjezdu oživování převzali, podali defibrilační výboj, zajistili dýchací cesty a po provedení nezbytných úkonů pacienta za kontinuální resuscitace předali do Všeobecné fakultní nemocnice,“ řekla Blesk.cz mluvčí záchranky Jana Poštová.

I záchranáři jsou lidi: Pražskou zdravotnici přemohly emoce po záchraně mladého muže. I záchranáři jsou lidi: Pražskou zdravotnici přemohly emoce po záchraně mladého muže. | Facebook ZZS Praha

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání