Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kult osobnosti zesnulého sektáře Charlese Mansona (†83): Morbidně jím jsou fascinovány i celebrity

Autor: shp, so - 
21. listopadu 2017
05:25

Byl to jeden z nejodpornějších lidí, kteří kdy chodili po zemi. Přesto dokázal zfanatizovat mnoho lidí pro svůj kult. I když ho zatkli a za zinscenování vražd odsoudili k trestu smrti, který byl poté změněn na doživotí, kult osobnosti mu zůstal. Lidé byli vrahem a sektářem Charlesem Mansonem fascinováni a bohužel i nejspíš nadále budou. On sám si zasloužil vyšší trest, nyní však zemřel ve věku 83 let stářím.

Navzdory krvavým zločinům zůstal Charles Manson dlouhé roky objektem morbidní fascinace pro miliony lidí. Jeho tvář se na nás neustále šklebí z triček. Do vězení mu neustále chodily hromady obdivných dopisů. Své místo má i v pop kultuře. Excentrický americký rocker Marilyn Manson provokuje svým pseudonymem.

Ten je složen z křestního jména herečky Marilyn Monroe a Mansonova příjmení. Rockeři z Guns N’Roses zase na album The Spaghetti Incident zařadili Mansonovu píseň Look At Your Game Girl. Britská kapela Kasabian si zase propůjčila jméno od jedné z vražedkyň. V roce 2009 vzbudila pozornost informace, že jistý Matthew Roberts, který se živí jako DJ, je Mansonovým synem.

Nechtěl jsem tomu uvěřit. Byl jsem vystrašený a naštvaný zároveň. Je to stejné, jako kdybyste zjistili, že váš otec je Adolf Hitler,“ řekl tento muž. O jeho temném kultu bylo napsáno mnoho knih a natočeny filmy, například Helter Skelter (1976), nebo krátké snímky Bovine Vendetta (1997) a Old Man (2012). Film o něm nyní chystá natočit i hollywoodský režisér Quentin Tarantino.

Rodina

Manson zemřel v neděli večer. Sektář podle sdělení úřadů vydechl naposledy v nemocnici. Už nějakou dobu trpěl blíže neupřesněnými zdravotními problémy, kvůli nimž byl před časem hospitalizován. List Los Angeles Times a další média začátkem letošního roku napsaly, že má problémy se srdcem, zatímco další média informovala o potížích trávicího traktu.

Manson a jeho skupina převážně mladých žen, známá jako „Mansonova rodina“, během dvou dní v srpnu 1969 povraždili v Los Angeles sedm lidí, včetně herečky Sharon Tate, manželky režiséra Romana Polanského. Tate tehdy bylo 26 let a byla v osmém měsíci těhotenství, když ji Mansonovi následovníci ubodali. Tento brutální masakr otřásl veřejností nejen v USA. 

Podívejte se, jak to vypadá na koncertě Marilyna Mansona. Video zachycuje okamžik, při kterém se zranil:

Video  Na Marilyna Mansona spadly během koncertu obří dekorativní pistole. Zpěvák skončil v nemocnici.  - Youtube / BrooklynVegan
Video se připravuje ...

levicove-smegma ( 21. listopadu 2017 07:48 )

Náš soudruh prezident, který udělil milost odsouzenému vrahu Kajínkovi, udělí Mansonovi řád bílého lva in memoriam?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání