Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Šílená matka podřezala v nemocnici vlastního syna (†1): Chránila ho před lékařskými experimenty

Autor: aba - 
13. listopadu 2017
17:05

Matka by měla své dítě chránit proti celému světu. Jenže když trpí psychickou poruchou, jako jedinou ochranu může vidět jeho smrt. To je případ Švýcarky Kathariny Katit-Staeheliové, která neviděla jiné východisko než svého ročního syna podříznout přímo v nemocnici.

Malý Dylen trpěl nemocí zvanou hydrocefalus, tedy stavem, kdy nadměrné tvoření mozkomíšního moku způsobuje u dětí abnormální růst hlavy. v roce 2013 se léčil v nemocnici v Curychu a čekal na vyšetření a na následnou operaci. Jenže jeho matka Katharina nedůvěřovala západní medicíně a dítě z nemocnice unesla.

Měsíc se úspěšně i s dítětem skrývala ve Španělsku, jenže v lednu 2014 ji v jednom obchodním centru odhalil policista, který si její tvář pamatoval z mezinárodního zatykače. Ženu i dítě převezli do nemocnice, a zatímco chlapce lékaři vyšetřovali, s Katharinou zůstali dva policisté na lékařském pokoji.

Ty pak žena požádala o to, zdali by nemohla svého synka vykoupat. Policisté jí to dovolili, jenže když Katharina syna svlékla, vzala nůž a podřízla mu hrdlo. Pak se pokusila spáchat sebevraždu, když si zabodla nůž do vlastního krku.

Její zranění ale nebyla životu nebezpečná, a tak stanula před soudem. Tam vypověděla, že si nepamatuje, co se tehdy v koupelně stalo, ale že měla strach, že jí lékaři jejího Dylana vezmou a budou na něm experimentovat.

Podle odborníků trpí Katharina poruchou osobnosti a neviděla žádné jiné východisko. Sama přiznala, že navíc nemá důvěru v západní medicínu a je přikloněna spíše k té východní. Soud nad ní vynesl trest jedenácti let za mřížemi.

Video: Poslední momenty blogera (†31) poté, co ho uštknul had v přímém přenosu

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání