Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Martin Ch. znovu na místě činu: Zabil školačku, ve vězení změnil image

Autor: dce, ČTK - 
26. října 2017
05:00

Měsíc po tom, co Martin Ch. (35) v roubence v severních Čechách zabil teprve 14letou dívenku, se policie rozhodla provést rekonstrukci otřesného večera. Na místo přivezla přeživší oběť (16) a později i obviněného z vraždy. Toho doprovázela silná policejní eskorta a nedalo se přehlédnout, že během pár týdnů ve vazbě výrazně změnil image.

Co se o víkendu koncem září dělo v chalupě v Doubici, ví nyní přesně už i policisté - při středeční rekonstrukci je událostmi osudné noci provedla nejprve přeživší oběť a později i sám Martin Ch., který byl obviněn z vraždy spáchané s rozmyslem.

Z policejního vozu vystoupil Martin Ch. v několikanásobném policejním doprovodu. Klasické vězeňské "modráky" ukrývaly pod košilí i neprůstřelnou vestu. Obviněný muž navíc na první pohled změnil za mřížemi image a má nový sestřih.

24. září podle informací Blesku přivedla 16letá Míša do chalupy svého bývalého přítele Martina Ch. svou teprve 14letou kamarádku. Tu bývalý novinář za zatím nezveřejněných okolností zabil. Když pak starší dívka začala panikařit, Martin Ch. chtěl uškrtit i ji.

Nakonec čin ale nedokončil, dívku naložil do auta a přiškrcenou ji vyložil u České Kamenice. Policisté ho krátce poté zadrželi a brzy putoval do vazby. Pětatřicetiletý muž, který dříve pracoval jako regionální novinář, se podle svých známých nedávno rozešel s přítelkyní a chtěl se z vesnice se stovkou obyvatel odstěhovat.

Starší z dívek podle svého advokáta Zdeňka Pánka znal déle, mladší z nich jen několik dnů. Pánek při rozhodování o vazbě uvedl, že jeho klient svého činu lituje, vraždit prý nechtěl. Podle informací Blesk.cz se ale později policistům přiznal, že čin chtěl dokonat.

villon ( 26. října 2017 11:00 )

BD technyky můžou pro začátečníky být nebezpečné. Těžko říct, jak ta holčina byla zkušená. Pokud to byla první zkušenost, vina jde za tim borcem, vidim to na neúmislný zabití. Jestli už měla něco za sebou, tak to bude těžký rozhodování, soudci nezávidím.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání