Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Šokující agrese školáka v Lounech: Policie zpřísnila ostrahu škol. Kvůli mafiánským praktikám na základce?

Video se připravuje ...
Autor: dce - 
12. října 2017
12:25

Josef G. (15) z Loun se ve středu nechvalně proslavil na sociálních sítích jako školák, který prakticky bezdůvodně napadl dva mladší žáky a brutálně je zbil. V celé aféře ale hrají velkou roli i peníze. „Kámo, oni zaplatili, nech je bejt.“ Těmito slovy se jeden z přihlížejících chlapců snaží neúspěšně zastavit útočníka. Stojí za šokující agresivotou na základní škole mafiánské praktiky?

Video šokujícího chování žáků základní školy oblétlo Facebook rychlostí světla. Překvapilo nejen obyvatele Loun, kde se incident odehrál, ale i lidi ze vzdálených koutů republiky. Josef G. se na záběrech vrhá na dva o hlavu větší chlapce a tvrdými údery pěstmi do obličeje a břicha je rychle posílá k zemi. Do bezvládných chlapců navíc neváhá kopat a nadávat všem okolo.

Za takto brutálním útokem údajně stojí žárlivost – Jakub, jeden z napadených, se prý podíval na Josefovu přítelkyni, což útočníka naštvalo. Přes Facebook pak soka vylákal do parku s tím, že mu chce něco říct. Místo slov ale došlo jen na rány pěstí a kopance. Jakubovi nebyl nic platný ani kamarád Petr, kterého si s sebou z obav přivedl.

Dívka ho hájí

Do debaty pod videem se okamžitě zapojila i dívka, kvůli které mělo k bitce dojít. Svého přítele se snažila hájit a přidala dokonce printscreeny konverzací obou chlapců, ze kterých se zdá, že napadený útočníkovi odpustil. „Jo, já tě chápu, ujely ti nervy. Jo, já to řešit nebudu, takže všechno v poho. Jo, já se chci s tebou normálně bavit, jo,“ píše zbitý Jakub. Jeho kamarádky ale screeny zpochybňují, podle nich si agresor mohl založit stejný profil a konverzaci zfalšovat.

Ze samotného videa se přitom zdálo, že za bitkou stojí „mafiánské praktiky“, kdy děti musí dát agresorům peníze, aby nebyly zbity. „Kámo, oni zaplatili, nech je bejt, kámo,“ přesvědčuje totiž na videu Josefa jeden z kamarádů. 

Z pozdější facebookové konverzace, kterou také zveřejnila Josefova přítelkyně, ale vyplývá, že za »výpalným« agresor není. „Proč dáváte jemu peníze,“ ptal se totiž jedné z obětí přes Facebook.Nevim, protože řekl, že prej když mu dá peníze, tak on ti řekne, ať ho necháš. A on tomu věřil,“ odpovídá mu Petr, který v bitce schytal hned první úder.

Nedáš, dostaneš

V diskuzi pak někteří naznačují, že se v Lounech nejedná o ojedinělou věc. Tito kluci obcházejí půlku města a mlátí děti a žadoní o prachy na cigára. Nedáš – dostaneš,“ píše jeden z diskutujících na Facebooku a další se k němu přidávají. Město proto do ulic vyslalo větší počet hlídek městských strážníků i policie. Ta případ také převzala k dalšímu prošetření. Podrobnější informace však vzhledem k věku účastníků  poskytnout odmítá.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání