Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Omylem podaný metadon zabil na Pankráci vězně: Šlo o přestupek, rozhodl soud

Autor: dce - 
10. října 2017
20:44

Smrt vězně na Pankráci nakonec skončila před soudem. Ten ale rozhodl pro mnohé nepochopitelně. Za fatální chybu byl souzen dozorce a zdravotní sestra, soud ovšem rozhodl, že se jednalo pouze o přestupek.

Miroslav H. (†30) měl ve vězení strávit 14 měsíců za porušení zákazu řízení. Těsně před vypršením trestu mu ale byl podán metadon a Mirka droga zabila. Od loňských Vánoc tak policie a GIBS vyšetřovali, co stálo za smrtí muže, který metadon dostat neměl.

V dubnu byl obviněn dozorce a zdravotní sestra – omylem Mirka zařadili do skupiny drogově závislých, kteří měli dostat v rámci odvykací terapie látku metadon. Bohužel měl stejné příjmení jako jiný vězeň, který do skupiny patřil, a došlo k záměně.

Zdravotní sestra ale vinu přiznala a před soudem nestane. V jejím případě se nyní jedná o dohodě o trestu a vině. Dozorce je podle FTV Prima v současné době mimo službu.

Obvodní soud nakonec celou věc překvalifikoval na přestupek. Proti tomu se odvolala státní zástupkyně a celá věc bude postoupena městskému soudu, který bude o osudu dozorce rozhodovat.

villon ( 10. října 2017 21:40 )

Proč to žral? Ládovali to do něj násilým?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání