Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Čech vezl na Nový Zéland drogy za 320 milionů! Hrozí mu doživotí

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Foto: archiv Blesku, ČTK)
Autor: rc - 
2. října 2017
22:23

Jiří K. byl zadržen na Novém Zélandu za pašování drog. Muž, který pochází z Hrádku nad Nisou, se do země pokusil propašovat pervitin za 320 milionů korun! Teď ho soud shledal vinným a za pašeráctví mu hrozí doživotí.

Rekordní množství drog se pokusil na Nový Zéland propašovat Jiří K. Rodák z Hradce nad Nisou se do ostrovní země, kde za pašování padají přísné tresty, pokusil propašovat 20 kilogramů pervitinu za neuvěřitelných 320 milionů korun.

Na letišti v Aucklandu ho však spolu s jeho matkou, kterou vzal Jiří K. s sebou, aby před celníky vypadali nenápadně, zadržela policie a oba dva skončili za mřížemi. V tamní věznici strávili půl roku. Teď soud rozhodl, že Jiří K. je vinen. „Proběhlo soudní řízení, na jeho základě byl tento Čech uznán vinným. My očekáváme v tuto chvíli, že by rozsudek měl být vynesen do konce tohoto týdne a zároveň soud určí i výši trestu,“ řekla TV Nova mluvčí ministerstva zahraničí Irena Valentová.

 Sedmdesátiletou ženu však tamní úřady shledaly nevinnou, a tak se po půl roce může vrátit do rodné země.  „Věříte do poslední chvíle, že se stane zázrak. Už jsem byla skeptická, hodně skeptická, protože to trvalo dlouho. To byl asi největší dárek v mým životě,“ řekla TV Nova její dcera Jana K. „Tím důvodem byl její zdravotní stav. A zejména i to, že nebyla prokázána její vina v případu,“ dodala Irena Valentová.

VIDEO: Místo komunitní zahrady vzniklo u základní školy doupě pro bezdomovce a drogově závislé.

prycsnima ( 2. října 2017 23:07 )

 Bravo. A v Malajsii trest smrti. Chcípněte ,všichni feťáci!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání