Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zločinci přivázali na holuba drogy a vyslali ho do vězení. Policie „pašeráka“ sestřelila

Autor: jer - 
2. září 2017
18:30

Argentinské policii se podařilo sestřelit holuba, který pašoval do vězení drogy. S odvoláním na argentinské úřady o tom informoval server BBC.com.

Policie opeřeného kriminálníka spatřila nad vězením v centru města Santa Rosa. Pašerákům byla podle místního listu Clarin na stopě již delší dobu. Sestřelený holub nesl v balíčku 44 pilulek sedativ, 7,5g marihuany a USB flash disk.

Argentinské věznice upozornily na existenci holubích pašeráků již v roce 2013. Zločinci prý pomocí holubů dopravují do vězení zakázané předměty i 15krát denně. Ve stejném roce policie proti pašerákům zakročila. Tři lidi zatkla a zabavila 15 holubů.

Argentina ale není jediná země, která se potýká s využitím holubů pro pašování. V květnu kuvajtská policie chytila nedaleko hranic s Irákem opeřence. Balíček na jeho těle obsahoval 178 tablet ketaminu. Informoval o tom list al-Rai.

V roce 2015 vězeňská stráž na Costa Rice chytila holuba s nákladem kokainu a kanabisu. Kolumbijská policie v roce 2011 objevila holuba, který nebyl schopen přeletět vězeňskou zeď. Bránil mu v tom příliš těžký náklad sestávající z kokainu a marihuany.

Záběry z razie proti gangu obchodníků s motorovou naftou:

Video  Záběry z razie prodi gangu obchodníků s motorovou naftou  - Celní ředitelství Olomouc
Video se připravuje ...

sexymozek ( 2. září 2017 22:08 )

I malý dítě ví, že holub letí vždycky jenom domů, takže vyslat ho mohli, ale to je asi tak všechno.Jenom trochu inteligentní novinář by takovou ko..tinu v životě nenapsal, ale novinář z Blesku nepřekvapil. Pan prezident má vždycky pravdu!

Zobrazit celou diskusi