Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Holub pašerák: Kuvajtská policie zadržela opeřence se 178 tabletami extáze

Autor: Mii - 
25. května 2017
11:04

Drogoví pašeráci v Íránu našli nový způsob, jak jednoduše a nepozorovaně pašovat drogy. Využívají obyčejné holuby, kterým šijí malé vesty a batohy, do kterých jim drogy napěchují. Jednoho takového holuba se podařilo zadržet kuvajtské policii, informuje Al Arabiya.

Policisté měli opeřence vyhlédnutého a sledovali ho až od hranic sousedního Íránu, ze kterého pocházel. Jakmile jej zadrželi, byli překvapeni vybavením, které nesl – holub měl na zádech přilepený malý batoh, ve kterém přenášel 178 pilulek extáze. Úřady předpokládají, že takových holubů se v zemi pohybuje více.

Podobný případ nastal i v roce 2015 v Kostarice. Místní policisté zadrželi holuba, který se snažil do věznice propašovat 14 gramů kokainu a marihuany. Téměř se jim to podařilo – policisté jej zadrželi v posledním momentě, než překonal zdi věznice.

Inteligentní opeřenec

Že si pašeráci pro svoji nelegální aktivitu vybrali zrovna holuby, není nic překvapivého. Vedle toho, že se jedná o velice rozšířeného ptáka, se také jedná o zvíře s mimořádnou inteligencí. Podle některých studií intelekt holubů překoná i intelekt tříletého dítěte.

Holubi jsou podle japonských vědců například schopni rozeznat svůj vlastní obraz, a to i z videozáznamu. Způsobilost rozpoznat sama sebe přitom mají vedle lidí jen velcí primáti, delfíni a sloni. Holubi také dokážou rozpoznávat slova – ti nejinteligentnější jich zvládnou dokonce až 58.

Obrovskou varnu drog nalezli policisté nedávno v pražské Sapě:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi