Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Drama na Uherskohradišťsku: Muž (59) bodl policistu do hrudníku!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk - David Malík)
Autor: ČTK ljš - 
6. října 2017
17:50

Scéna jako z akčního filmu! Devětapadesátiletý muž zaútočil v Hluku na Uherskohradišťsku nožem na policistu a bodnul jej do hrudníku. Čepel se naštěstí nedostala přes ochrannou balistickou vestu. Útočník skončil v kroměřížské psychiatrické nemocnici. Je podezřelý z porušování domovní svobody, nebezpečného vyhrožování a násilí proti úřední osobě, hrozí mu až šestileté vězení.

Ve středu po desáté hodině večer jsme na tísňové lince přijali oznámení od majitele rodinného domu v Hluku, že mu někdo chodí po půdě, rozbíjí tam věci a křičí. Na místo vyjely takzvané prvosledové hlídky, aby událost prověřily. V domě oznamovatele se skutečně nacházel cizí devětapadesátiletý muž, který odmítal půdní prostory opustit,“ uvedla policejní mluvčí Milena Šabatová.

Muž vytáhl žebřík nahoru, aby se k němu nikdo nedostal. „Navíc všem vulgárně nadával a vyhrožoval, že zabije je i sebe, pokud se k němu přiblíží. Z půdy vyhazoval nejrůznější věci, například demižony a dřevěné desky,“ uvedla Šabatová.

S mužem komunikoval i policejní vyjednavač, jednomu z policistů se podařilo vylézt na půdu. „Tam na něj muž zaútočil nejprve dřevěnou tyčí a poté i nožem. Tím policistu bodl do hrudníku,“ řekla mluvčí. Policisté muže zpacifikovali, poté absolvoval lékařské vyšetření a byl převezen do psychiatrické nemocnice.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání