Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mrazivé foto: Hrdinný policista se vyfotil s turistkou, za chvíli byl mrtvý

Autor: lm - 
24. března 2017
13:46

Zapózoval s americkou turistkou a za 45 minut byl mrtvý. Statečný policista zemřel, když se snažil zastavit teroristu. Američanka Staci Martin sdílela jeho poslední foto před smrtí, z kterého mrazí. Na Keitha Palmera (†48) doma čekala manželka a pětiletá dcerka. Dobrodinci pro jeho rodinu vybrali během pouhých několika hodin přes 13 milionů korun!

Výborný policista, oblíbený kolega, milující manžel a otec. Všichni, kdo znali Keitha Palmera (†48), o něm mluví jen v dobrém. Policista zahynul při středečním teroristickém útoku v Londýně, když se snažil zastavit útočníka ozbrojeného nožem. Pobodaného policistu se ještě snažil resuscitovat poslanec Tobias Ellwood, bohužel marně.

Americká turistka Staci Martin na internetu sdílela poslední foto policisty před smrtí. Keith Palmer se s ní nechal vyfotit pouhých 45 minut před teroristickým útokem. „Jsem v Londýně poprvé a když jsem viděla ten jeho klobouk, tak jsem si říkala, že se s ním v tom klobouku prostě musím vyfotit. Přišla jsem k němu a zeptala se: ‚Vadilo by Vám, kdybych si Vás vyfotila?‘ A on řekl: ‚Žádný problém,‘ byl opravdu milý,“ popsala turistka ABC News.

Video  Rekonstrukce útoku v Londýně: Takhle terorista zabíjel.  - Reuters, Hudební banka, Assassinator Switch
Video se připravuje ...

Rodina policisty je tragédií naprosto zdrcená. Keith Palmer byl ve sboru od roku 2001, před Parlamentem hlídkoval necelý rok. „Na Keitha budeme vzpomínat jako na skvělého tátu a manžela. Milujícího syna, bratra a strýce. Věrného fanouška Charlton FC. Byl oddaný své práci a hrdý, že je policistou, byl statečný a odvážný. Každému byl dobrým přítelem. Opravdu nám bude chybět,“ stojí v rodinném prohlášení.

Policejní sbor vyhlásil pro jeho rodinu internetovou sbírku, která jim má pomoci v tomto nelehkém období. Cílová částka 250 tisíc liber (7,8 milionu Kč) byla během několika málo hodin naplněna a dary od dobrodinců se stále hrnou. Momentálně je v ní v přepočtu přes 13,5 milionu korun. 

VŠE O ÚTOKU V LONDÝNĚ>>

dietr ( 24. března 2017 19:59 )

A co že se k tragédii ještě nevyjádřil muslimský starosta, že by se ho to netýkalo?

bandour ( 24. března 2017 14:22 )

policista beze zbraně, je pouze pro smích

bullshit ( 24. března 2017 14:11 )

Hlava mi nebere, že policisté na ulici nejsou ozbrojeni.

Zobrazit celou diskusi