Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Smrtelná nehoda u Velvar: Pavel D. (†40) předjížděl přes plnou čáru v úseku plném zatáček

Autor: dce - 
5. října 2017
18:22

Jedna zatáčka za druhou, zalesněné úseky a především plná čára. Tak vypadá část silnice u Velvar, na které došlo v úterý k tragické nehodě. Rozumný člověk by v takovém úseku nepředjížděl. To ale nebyl případ Pavla D., který se rozhodl vůz před sebou předjet před zatáčkou, která navíc končí na horizontu v mírném kopci.

Silnice z obce Hleďsebe směrem na Uhy má sotva tři kilometry a je z valné části cesty přehledná a prakticky rovná. Krátký úsek u Hleďsebe je ale plný nepřehledných zatáček. Nebezpečnou část cesty značí i plná čára.

Ta v úterý v podvečer ovšem nezastavila Pavla D. (†40) v tom, aby předjížděl. Před zatáčkou se ale proti němu objevilo auto, které řídila Kristýna (†31). Střetu už nedokázal ani jeden z nich zabránit.

Kristýna zemřela na místě, Pavel o několik hodin později v nemocnici. V Thomayerově nemocnici o život bojuje Kristýnin tříměsíční syn, tříletá holčička skončila v Motole.

Podle místních v úseku ovšem řidiči často plnou čáru přejíždějí a podobné riskování je zde na denním pořádku. Přehledný úsek u Uhů svádí k rychlé jízdě a mnoho řidičů pak plnou čáru zcela ignoruje.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání