Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Houbařka na Šumpersku zapadla do rašeliniště: Našli ji pohřbenou do půl těla

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK - 
3. října 2017
13:12

Šestašedesátiletá žena se ztratila svojí rodině v pondělí odpoledne v okolí motorestu Skřítek na Šumpersku. Nakonec ji objevili až policisté promrzlou a zabořenou v rašeliništi.

Policisty na místo přivolala šestatřicetiletá dcera pohřešované. „Rodina se zastavila u motorestu Skřítek a vydala se na výlet. Protože seniorka si netroufla na delší pochod, zůstala u motorestu a šla se do okolí podívat na hříbky. V lese však zabloudila a zapadla do rašeliniště,“ uvedla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Seniorka měla naštěstí u sebe mobilní telefon. Podle instrukcí dokázala odeslat své GPS souřadnice, policistům a členům horské služby však nepomohly, ženu na určeném místě nenašli. „Členové horské služby a policisté společně se psovodem se vydali ženu hledat. Za necelé dvě hodiny od oznámení šestašedesátiletou ženu našel psovod se svým čtyřnohým pomocníkem Nerem. Pohřešovaná byla zhruba kilometr od silnice. I psovod měl problémy, aby se k ženě do půl pasu zabořené v bahně dostal,“ řekla Neubauerová.

Pro policisty i záchranáře jesenické horské služby jde již o několikátou pátrací akci v posledních dnech. Hledají především ztracené houbaře a výletníky. Nedaleko motorestu Skřítek se před týdnem ztratil také sedmdesátiletý muž. Hledalo ho 40 lidí se psy, našli ho druhý den bez větší újmy na zdraví na silnici pod Skřítkem.

Co v lese sbírat a nesbírat?

Video  Mykolog Arnoštu Golflamovi vysvětluje, které hřiby jsou chráněné a nesmí se sbírat.  - Česká televize
Video se připravuje ...

klara23_ ( 3. října 2017 14:08 )

pohřbenou???....jazyková a intelektuální úroveň jde v Blesku napříč redaktory, korektory, editory................význam slova pohřbít souvisí se smrtí a/nebo přesunem (celeho) pod zem. zde nedošlo ani k jednomu případu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání