Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Podnapilý muž se utopil na Jindřichohradecku: Do pískovny upadl po hádce

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Pavel Ryšlink)
Autor: ČTK - 
29. září 2017
11:57

Třiapadesátiletý opilý muž se utopil u pískovny poblíž obce Jindřiš na Jindřichohradecku. Stalo se to po hádce s jiným mužem, který je obviněn, že mu neposkytl pomoc.

Šestapadesátiletý muž je obviněn, že druhému muži neposkytl pomoc. Byl podnapilý a podle policie po předchozí rozepři vytáhl druhého muže proti jeho vůli ven z karavanu. Poté na něj hlasitě křičel, načež třiapadesátiletý muž spadl z dosud nezjištěných příčin v pískovně do vody.

Starší muž mu podle policie neposkytl potřebnou pomoc, přestože musel vědět, že kvůli silné opilosti je třiapadesátiletý muž v nebezpečí, že se může utopit. Z vody jej podle mluvčí vytáhl již mrtvého. Neštěstí se stalo v pondělí 25. září mezi šestou odpoledne a jedenáctou v noci.

Podezřelého muže zadrželi na místě jindřichohradečtí kriminalisté, obvinění si převzal 27. září, poté byl propuštěn. „Policejní komisař nařídil soudní pitvu zemřelého včetně toxikologického vyšetření a případem se nadále intenzivně zabývá,“ řekla Milerová. Obviněnému hrozí až dva roky vězení.

Policie žádá o pomoc zejména rybáře, pejskaře i ty, kteří šli kolem. Pokud viděli 25. září přibližně od 21:00 do 24:00 podezřelé chování, hádku či hluk od lidí žijících v karavanu u pískovny, mají zavolat na linku 158.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání