Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie v přehradě Trnávka objevila mužské tělo: Jde o pohřešovaného faráře?

Policie v přehradě Trnávka objevila mužské tělo: Jde o pohřešovaného faráře?
Policie v přehradě Trnávka objevila mužské tělo: Jde o pohřešovaného faráře?  (Autor: Reprofoto TV Prima)
Autor: ČTK, dce - 
2. dubna 2017
13:51

Tělo neznámého mrtvého člověka našli v sobotu policisté ve vodní nádrži Trnávka mezi Želivem a Červenou Řečicí v okrese Pelhřimov. Zatím není možné určit jeho totožnost. Příčinu a čas úmrtí objasní pitva. Podle některých médií by se mohlo jednat o pohřešovaného humpoleckého vikáře Marka Marcela Šavela.

Policie přijala 1. dubna kolem 16:00 na lince tísňového volání 158 oznámení o nálezu těla ve vodní nádrži Trnávka. Operační důstojník na místo vyslal nejbližší policejní hlídku.

"K vyproštění těla z vody jsme si přizvali policejní potápěče. Na místo byl vyslán kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Pelhřimov. Po vyproštění těla, které bylo ve značném stadiu rozkladu, nebylo možné stanovit jeho totožnost," řekla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

Aby se objasnila přesná příčina a pravděpodobná doba úmrtí, byla nařízena soudní pitva, kvůli zjištění totožnosti se budou dělat další potřebné expertizy.

Je pravděpodobné, že jde o tělo humpoleckého vikáře Marka Marcela Šavela. Ten zmizel na počátku listopadu loňského roku, na břehu Trnávky se v té době našel jeho automobil a osobní věci.

Lidé našli jen opuštěné auto, zůstaly tu ještě vyježděné koleje, u přehrady ležely pohozené věci. Okamžitě se rozjela pátrací akce, kvůli tmě ji ale policisté museli přerušit. Ve čtvrtek ráno se pátrací akce rozjela znovu. Hasiči projížděli celou přehradu, hlavně břehy. Bohužel marně, tělo muže se zatím najít nepodařilo,“ informovala v listopadu TV Prima.

"Tehdy jsme ho tam hledali, ale tělo je ve značném stadiu rozkladu, a proto, abychom mohli stanovit totožnost nalezeného těla, musíme mít stoprocentní jistotu na základě soudní pitvy a dalších expertiz. V okolí Trnávky se skutečně pátralo, ale kolem toho pohřešovaného muže bylo několik vyšetřovacích verzí, jedna z nich dokonce, že se vracel na Slovensko, takže v této chvíli to s tím nelze spojovat. Tato osoba stále zůstává v pátrání," řekla Čírtková.

Podobný případ řešili policisté i na Slovensku.

Video  Jan se ztratil cestou z oslavy narozenin, tělo našli v žumpě  - TV JOJ
Video se připravuje ...

pupak ( 2. dubna 2017 16:23 )

 Nejspíš ho kuchnul teplej milenec.

kukuku ( 2. dubna 2017 14:55 )

To musí být na palici, když máš od rána do večera očkovat lidem nesmysly a víš, že to pravda není.

mazd ( 2. dubna 2017 14:40 )

Kněží jsou přetížení,trpí depresemi,páchají sebevraždy...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání