Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Okrádal a napadal seniory v jejich domech, u soudu dostal deset let

Senior
Senior  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
27. září 2017
17:33

Desetiletý trest udělil Krajský soud v Ostravě čtyřicetiletému Marku Krumpochovi, který okrádal seniory. Nabízel jim umístění reklamních poutačů na ploty u jejich nemovitostí, když jim ale měl zaplatit, předstíral, že potřebuje rozměnit, a přitom je okradl. Když se bránili, použil násilí. Jeden z poškozených utrpěl vážná zranění.

Krumpoch měl podle obžaloby komplice, který byl už dříve odsouzen k sedmi a půl roku odnětí svobody. Krumpoch se k soudu dostal později, neboť se skrýval. Nyní si ve slovenském vězení odpykává trest za trestné činy podobného charakteru.

Oba muži podle obžaloby okrádali v Česku seniory v letech 2015 a 2016 podle stejného vzoru. Starší lidi, kteří bydleli v rodinných domech, oslovili s nabídkou umístění reklamních poutačů na jejich pozemek nebo dům a nabídli jim uzavření smlouvy s tím, že za umístění reklamy vyplatí první zálohu. Okradení či oloupení pak Krumpocha pozvali domů, kde jim měl předat peníze. On je vždycky požádal, aby mu rozměnili, a jakmile vytáhli peníze, vytrhl jim je z ruky a utekl. V několika případech taky zjistil, kde mají uložené úspory, a sebral je. Když jeho oběti kladly odpor, použil násilí.

Rozsudek není pravomocný. Státní zástupce byl sice s trestem spokojený a na místě se práva na odvolání vzdal, obžalovaný ale přítomen nebyl.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání