Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladíka brutálně zmlátili a tři dny věznili v chatce. Trio tyranů zná své tresty

Autor: bop - 
18. září 2017
20:12

Neuvěřitelný případ v pondělí po třech letech konečně skončil u olomouckého soudu. Tři muži byli za brutální napadení, vydírání a věznění svého kamaráda uznáni vinnými. Útočníci na svou oběť nejprve převedli účet za elektřinu. Když muž nechtěl zaplatit vysoký doplatek, zmlátili ho, tři dny věznili a pak ho soustavně zastrašovali. Napadený Adam si odnesl trvalé následky, viníci vyfasovali tresty 7 a půl roku, 5 let a jeden z nich vyvázl s podmínkou. 

Všechno začalo v létě roku 2014. Tři mladí muži zfalšovali smlouvu na odběr elektřiny a jako odběratele uvedli bez jeho vědomí tehdy čtyřiadvacetiletého Davida A. Podvod praskl, když Davidovi přišel požadavek na úhradu nedoplatku 16 tisíc. Ten sumu uhradit pochopitelně odmítl...

To se ale trojici kamarádů vůbec nelíbilo a vymysleli spolu obludný plán. Svého někdejšího kamaráda Davida vylákali do lesa. Společně ho brutálně napadli, dřevěným hranolem ho surově mlátili a způsobili mu mnohočetné zlomeniny obličejových a dalších lebečních kostí, a dokonce i poškození mozku. 

Ani to ale surovcům nestačilo. V tomto vážném stavu ho následně tři dny ukrývali v zahradní chatce a bytě jednoho z útočníků. Když se David začal pohřešovat, kamarádi se vyděsili a nechali ho u dveří do jeho bytu. Neštítili se ani navštěvovat vážně zraněného muže v nemocnici, kde ho opět zastrašovali a vyhrožovali mu. 

David A. z útoku vyšel s trvalými následky. Odnesl si také vážné psychické trauma. Odmítá se pohybovat sám, trpí soustavných strachem, že ho opět někdo napadne. Soud řešil celý případ jako zločin vydírání. Marek Zifčák dostal 7 a půl roku za mřížemi, Lukáš Štricz 5 let a Petr Eliáš díky dosavadní bezúhonnosti vyfasoval trest pouze podmínečný. 

VIDEO: Nevšední, ale velmi surový případ napadení: Řidiče MHD zbil cestující, vytáhl na něj berle.

Video  Řidiče MHD zbil cestující, vytáhl na něj berle.  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

 

 

pfoto1 ( 18. září 2017 20:59 )

Není zvláštní, že poškozený má v obrázcích fotografie celého obličeje, ale pachatelé jsou důsledně utajovaní?

verka1 ( 18. září 2017 20:49 )

Dostali nízké tresty za to co mu všechno udělali a zničili mu celý jeho život. Bych po nich chtěla 20 mil. odškodnění.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání