Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Znásilněná dívka (13) porodila: Dítě dva dny po narození zahynulo

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: lm - 
11. září 2017
20:38

Dítě třináctileté indické školačky, která otěhotněla po znásilnění, zahynulo pouhé dva dny po předčasném porodu. Přerušení těhotenství nařídil soud. Dívka porodila v 32. týdnu.

Indickou dívku znásilnil kolega jejího otce. Rodiče zprvu o ničem netušili, přišlo se na to až při návštěvě lékaře, kam matka dívku vzala, protože se jí zdálo, že příliš ztloustla. Násilník byl následně zadržen a umístěn do vazby.

Soud dívce povolil interrupci, přestože byla v 32. týdnu těhotenství. V Indii se přitom umělé přerušení těhotenství povoluje jen do 20. týdne a posléze pouze v případě ohrožení života matky. Šlo tedy o průlomový verdikt. V obdobném případě, který se v Indii řešil v červenci, přitom interrupce desetileté dívce v 32. týdnu těhotenství umožněna nebyla. Holčička porodila v srpnu císařským řezem.

Lékaři v případě 13leté dívky navrhli, aby se s interrupcí počkalo ještě dva týdny a plod se ještě mohl vyvinout. Soudci ale nařídili okamžité přerušení těhotenství, aby se neprohlubovalo trauma znásilněné. Dívka v pátek podstoupila císařský řez, při němž přivedla na svět chlapce o váze 1,8 kilogramu. Podle deníku Times of India chlapec trpěl dýchacími problémy, což mohlo být i příčinou jeho brzké smrti po dvou dnech po porodu. Podle BBC je dívka v pořádku.

Video: Dav vzal nemocnici útokem kvůli znásilnění

luklovah ( 29. dubna 2018 13:55 )

Sharp Zase si tak nefanděte u nás se taky znásilnuje a dějí hrozné věci a na počet obyvatel kdo ví jestli nejsme ještě horší tak že se příště dívejte první na to co se děje u náa v Česku než začnete házet špínu na jiné národy.Myslím že ani nevíte kde leží Indie na mapě natož aby jste tam osobně byl a mohl něco komentovat.

lync ( 11. září 2017 23:03 )

ještě že jste nenapsali že pošlo

sharp ( 11. září 2017 22:59 )

To je ta odporná špinavá Indie, plná narkomanů a násilníků. Znásilněné dívky tam nejsou nic nenormálního. Nemají dost peněz na vzdělání dětí, proto jim naše děti musí posílat peníze - adopce na dálku. Nikdo tam nekontroluje, zda se podporované dítě učí. Nakonec vzdělání nedokončí, dívky jsou ještě jako děti znásilňovány a ti znásilňovači - prasata chodí na svobodě vesele dál. Porušování lidských práv jak blázen, ale OSN nevidí nic.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání