Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Vážná nehoda v Jablonci: Náklaďák srazil na přechodu ženu

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Policie ČR)
11. září 2017
14:09

Velmi vážné zranění utrpěla seniorka, kterou dnes při přecházení silnice nedaleko bývalých lázní v Jablonci nad Nisou srazil kamion. Je v kritickém stavu.

„Napojenou na umělou plicní ventilaci jsme ji sanitou převezli na traumacentrum do Liberce,“ uvedl mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Nehoda se stala v ulici Budovatelů před 10:00. „Řidič s nákladní soupravou jel ve směru od centra města. Před přechodem pro chodce u bývalých lázní sice zastavil, aby umožnil chodcům přejít vozovku, nicméně při následném rozjíždění pravděpodobně přehlédl ještě zprava přecházející ženu, kterou srazil,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová. Dechová zkouška podle ní vyloučila, že by řidič jel pod vlivem alkoholu. Okolnosti nehody policie vyšetřuje.

 

Jablonecká radnice řidiče i chodce v tomto dopravně velmi vytíženém místě nabádá ke zvýšené opatrnosti. Už několik dnů je totiž kvůli poruše mimo provoz semafor. „Na odstranění závady se pracuje. K opravě dojde v nejbližších dnech, jakmile bude k dispozici již objednaný potřebný náhradní díl,“ řekla mluvčí radnice Markéta Hozová.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání