Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Plakali i drsní chlapi: Legenda boxu Mirek "Mimino" Pek zemřel po ráně do hlavy

Autor: dce, dat - 
30. srpna 2017
14:18

S legendou českého boxu se ve středu přišly rozloučit desítky lidí. Mirek "Mimino" Pek (†39) zemřel poté, co strávil měsíc v umělém spánku po vážné nehodě. 

Na jeho pohřbu se sešly desítky lidí, kromě rodiny a přátel i mnoho kolegů z branže. I mnozí drsní muži utírali slzy smutku do kapesníků ukrytých v rukách. O tom, jak moc boxerský svět smrt Mirka zasáhla, svědčily i smuteční věnce. Mezi ty nejsmutnější však patřil věnec přímo na rakvi. "Tatínkovi Nikolka," stálo na stuze. 

"Bylo to moc smutné rozloučení, kam dorazil skoro každý, kdo něco znamená ve světě boxu. Hlavně ti, kterým "Mimino" v jejich kariéře pomáhal. Celou dobu všichni mysleli jen na to, jak zbytečně a moc brzy náš přítel odešel," řekl Blesk.cz Matouš Rajmont.

"Jeden z nejtěžších momentů mého života byl bezesporu pronést smuteční řeč nad rakví kamaráda. Alespoň jsem mu mohl dát slib, že budu pokračovat v tom, co jsme společně započali a i letos Lucerna bude, i když bude ta nejsmutnější," zmínil akci, která letos 30. 12. už podeváté proběhne v pražské Lucerně pod názvem Galavečer profesionálního boxu. Tuto tradici totiž Miroslav "Mimino" Pek a Matouš Rajmont založili.

Smrt přišla nečekaně

Mirek strávil měsíc v umělém spánku, když už to začínalo vypadat, že bude všechno dobré, zemřel. Do nemocnice se dostal po vážné nehodě, kdy ho srazilo auto.

„Ve Žlutých lázních se konala akce Yangames Fight Night. Po jejím skončení se spolu s ostatními vydal domů a v místě, kde nebyl přechod, přebíhal koleje. Jenže jela tramvaj, a tak zrychlil a vběhl rovnou pod kola jedoucího auta,“ popsal děsivé momenty jeho kamarád Matouš Rajmont, který šel jen pár metrů za ním.

Náraz Mirka odhodil hlavou přímo na koleje. V umělém spánku byl převezen do nemocnice a ačkoliv pro jeho uzdravení lékaři dělali, co mohli, zachránit se ho nepodařilo.

jity ( 31. srpna 2017 08:39 )

Záleží na tom jestli získal medaily? Zemřel někomu syn, manžel a otec a také dobrý kamarád.

Matous17 ( 30. srpna 2017 20:43 )

 Čteš tam někde, že se živil jako boxer? Promotér, manažer, trenér atd. (ale i fighter) je málo? Legendou v tomto prostředí je a každej kdo se zde pohybuje to ví pane chytrej ...

villon ( 30. srpna 2017 19:58 )

Získal nějakou medajly na MS nebo OH?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání