Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vražda tatínka Evžena v Lázních Bělohrad: Zabili ho pro peníze? Policie mlčí i před rodinou

Autor: aba - 
30. srpna 2017
16:27

Mrtvola muže, která byla ve  značném stádiu rozkladu nalezena v kukuřičném poli v Lázních Bělohrad v půlce srpna, je s největší pravděpodobností Evžena B. z Prahy. Sestra zavražděného teď promluvila s hrůznými detaily - o smrti muže nemluví policie ani s rodinou!

Tělo bylo v poli nalezeno 14. srpna ve značném stádiu rozkladu a policii se podařilo totožnost muže určit až pomocí analýzy DNA. Pitva odhalila násilnou smrt a tak teď stojí kriminalisté před vyšetřováním úkladné vraždy, která se podle nich stala nejspíše 31. července.

O totožnosti mrtvého mluvit nechtějí. Vše ale nasvědčuje tomu, že obětí hrůzného činu se stal Evžen B. z Prahy, po kterém bylo vyhlášeno pátrání na konci července a který naposledy směřoval právě na Jičínsko. Byl to vášnivý sběratel mincí a bankovek a při své cestě do Jičína měl u sebe mít větší obnos peněz.

Alespoň tak to tvrdí svědkyně, která se ozvala serveru tn.cz. Má jít dokonce o sestru mrtvého Evžena, která je přesvědčená, že právě peníze byly motivem k brutální vraždě. Muž totiž chtěl na místě nakoupit staré mince a bankovky do své sbírky.

Podle ženy už má rodina poslední rozloučení s bratrem a tátou nezletilého chlapce a dívky za sebou, ale policie stále mlčí. A to i před nimi. "Pohřeb byl, datum úmrtí ale pořád nevíme. Ptala jsem se, jestli byl zabitý - pobodaný, nebo zastřelený. Vůbec nic mi nechtějí říct," tvrdí zdrcená žena.

Celá rodina teď doufá, že se vrah najde co nejdřív. V souvislosti s vyšetřováním pátrá policie i po muži, který měl být v osudný den na místě činu. Policií hledaný svědek se na místě nálezu těla údajně pohyboval 31. července mezi 14:00 a 15:00. Mělo by jít o muže robustnější postavy, výšky zhruba 180 centimetrů s velmi krátce střiženými vlasy. Oblečen měl být do tmavých kraťasů a tmavého trika. Na krku by měl mít tetování. Používat měl starší auto značky Škoda červené nebo vínové barvy s nápisem na zadním okně pátých dveří. Na střeše mělo auto nosiče pro uchycení příčníků zahrádky.

V polovině srpna se v Lázních Bělohrad stala také trojnásobná vražda. Z vraždy dvou žen a dítěte policie obvinila devětadvacetiletého muže. V případě prokázání viny mu hrozí až doživotí. S mrtvým nalezeným v kukuřičném poli o den později ale podle vyšetřovatelů tyto vraždy nijak nesouvisí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání