Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vražda na ubytovně na Pardubicku: Pachatel se skrýval v lese

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Aktu.cz)
Autor: aba - 
20. února 2017
12:19

Policisté v Jevíčku řešili v sobotu v brzkých ranních hodinách vraždu. Ta se odehrála na místní ubytovně a činu podle svědků přecházela hlasitá potyčka. Vzájemné neshody měly být i motivem.

Byli to právě svědci, kteří incidentu naslouchali přes zeď, kdo zavolal policejní hlídku. „Na místo okamžitě vyjela hlídka policistů, která na jednom z pokojů nalezla muže, který nejevil známky života. Proto okamžitě začala s oživovacími pokusy. Na místo byla zároveň přivolána i záchranná služba, která v resuscitaci pokračovala, nicméně i přes poskytnutou pomoc čtyřiapadesátiletý muž zemřel,“ uvedla tisková mluvčí policie Pardubického kraje Markéta Janovská.

Čtyřiadvacetiletý spolubydlící využil situace a z místa činu utekl. Skrýval se v nedalekých lesích, kde byl ale po několika hodinách policisty zadržen. U mrtvého byla nařízena pitva, která byla provedena ještě v sobotu a prokázala násilnou smrt.

„Na základě všech shromážděných skutečností byl 24letý muž obviněn z trestného činu vraždy, za což mu hrozí trest odnětí svobody na 10 až 18 let,“ řekla Janovská. Motivem byly osobní neshody při soužití mužů na ubytovně. Obviněný muž si na soud počká ve vazbě. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání