Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Filip (†18) na svůj svátek uhořel zaživa: Erika promluvila o děsivé nehodě

Autor: lm - 
24. srpna 2017
14:12

Celý život měl před sebou, připravila ho o něj ale děsivá dopravní nehoda. Student Filip (†18) na svůj svátek uhořel zaživa v autě, se kterým havaroval jeho kamarád. Ostatním spolujezdcům se podařilo dostat včas do bezpečí.

Student Filip (†18) pocházel ze slovenské Sliači. V úterý večer se mladík vydal spolu s kamarády do nedalekého zvolenského hypermarketu, kam je vezl osmnáctiletý Miroslav. Domů už ale nedojeli. Mladý řidič podle policie nepřizpůsobil rychlost v pravotočivé zatáčce a vyletěl ze silnice. Vůz začal po nehodě hořet a pasažéři se snažili rychle dostat ven. Patrně si ani nevšimli, že jejich kamarád Filip, který seděl vepředu na sedadle spolujezdce, je v autě zaklíněný a utéct nemůže.

„Vzpomínám si jen na to, jak jsme narazili na obrubník a pak jen na hořící auto, ze kterého jsme se snažili dostat ven. Teprve později, když se objevili hasiči, záchranáři a policajti, jsem si všimla, že Filip se nedostal ven a zůstal v autě,“ prozradila serveru Čas.sk se slzami v očích spolujezdkyně Erika (16), která v osudném autě seděla vzadu.

Řidič se při nehodě zranil jen lehce, spolujezdec Samuel (15) vyvázl bez zranění, Erika se udeřila do hlavy a trápí ji bolesti zad. „Nepamatuji si, jestli Miro jel rychle, nebo ne. Teď o tom vůbec nemůžu mluvit, s Filipem jsem trávila v posledních dnech spoustu času,“ dodala zarmoucená dívka. „Byl to velmi dobrý chlapec. Miloval auta. Stále něco dělal na dvoře,“ popsala Filipa sousedka.

Video: Při tragické nehodě u Popradu zahynul 12letý Peter.

 

PETR_50 ( 24. srpna 2017 15:25 )

Všechno není jupí-jupí. Je třeba mít na paměti osobní lidskou odpovědnost. No moc si svého života neužil. A ostatní nezodpovědní ho jistě budou následovat.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání