Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Třináctiletého chlapce cestou na koupaliště smetl vlak: Všechno viděl jeho kamarád

Třináctiletého chlapce přejel na Slovensku vlak: Chtěl přejet koleje na kole.
Třináctiletého chlapce přejel na Slovensku vlak: Chtěl přejet koleje na kole.  (Autor: Koláž Blesk.cz)
Autor: aba - 
2. srpna 2017
19:10

Tragédie se stala v pondělí na Slovensku. Třináctiletý Jurko jel s kamarádem na kolech na koupaliště, když ho srazil vlak. Na místě zraněním podlehl.

Chlapec se teprve před pár dny vrátil z rodinné dovolené v Chorvatsku, na kterou odjel s maminkou Janou, tatínkem Michalem a mladší sestřičkou Margaritou. Po příjezdu domů se chlapec těšil na svoje oblíbené kolo, které se mu ale stalo osudným.

"Měl to svoje kolo tak rád a tolik na něm sportoval. Každý den na to koupaliště jezdil, znal cestu nazpaměť," řekli sousedé pro server cas.sk. Podle nich byl sedmák k lidem velmi milý a pozorný.

S kamarádem si v pondělí na kolech vyrazili na koupaliště znovu. Jenže chlapci se z nepochopitelného důvodu rozhodli přejet přímo přes kolejiště. Bohužel jel zrovna vlak. To, jestli ho chlapci neslyšeli, nebo si mysleli, že to stihnou, zatím není jasné. Strojvůdce soupravy ale troubil a brzdil, bohužel marně a Jurko svým zraněním podlehl.

"Byl to poklad, zlatý chlapec," pláče Jurkova babička. Jeho otec na základní školu, do které chodil, vyvěsil parte. Poslední rozloučení proběhne ve čtvrtek v Žilině. 

K vlakovému neštěstí došlo i v Česku:

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání