Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Osmipromilový řidič Čurda: Znovu za volantem! Kvůli opilosti ani nenastartoval

Autor: ljš - 
31. července 2017
14:19
Z fekálního vozu do formule! Opilec Milan Čurda (50) z Tuhaně na Semilsku, který před 12 lety vstoupil do dějin českého motorismu, když boural s osmi promile v krvi, znovu usedl za volant. Nadupaný stroj ale kvůli množství vypitého alkoholu nedokázal ani nastartovat.

Čurda přišel o řidičák v roce 2005 a od té doby neřídil. Pořadatelé tuhaňských trhů si ale pro něj na neděli nachystali překvapení a chtěli mu umožnit, aby se znovu projel. Nechali proto kvůli tomu uzavřít místní silnici, protože na veřejné komunikaci by řídit nemohl, a přistavili mu pořádné žihadlo, formuli 3 Reynard.

„Chtěli jsme přilákat lidi a tu akci něčím oživit, byla to taková kulturní vložka,“ řekl Blesk.cz organizátor trhů Martin Fišer. Přestože ale akce probíhala v dopoledních hodinách, Čurda střízlivý nevydržel. 

Návštěvníci, pro které je místní atrakcí, ho od rána zvali na pivo a legendární opilec se zřídil tak, že do kokpitu nasedl jen s velkými obtížemi. Nastartovat už ale nedokázal. „S tím jsme popravdě ani nepočítali. Byla to prostě taková recese. Lidé ho nakonec tlačili, takže se vlastně kousek projel,“ popsal pořadatel. Návštěvníkům nakonec stroj předvedl jeho majitel a profesionální jezdec závodů do vrchu Jaroslav Buchar.

Kolik půllitrů piva, které dokonce nese jeho jméno, dokáže rekordman Čurda za den vypít, není známo. „Podle mého názoru je ten počet neomezený. Když je, tak se pije, když není, tak se nepije,“ směje se Fišer.

Čurda se stal smutnou legendou v květnu 2005, když ve fekálním voze sjel do příkopu a naboural do sloupu. Policisty pak šokoval, když nadýchal 7,94 promile. Okresní soud v Semilech ho pak odsoudil ke čtyřem měsícům odnětí svobody s podmínečným odkladem na 16 měsíců a následoval pochopitelně i zákaz řízení na jeden a půl roku. O vrácení řidičského průkazu však už opilec nikdy nepožádal.

VIDEO: Opilý muž převrátil auto na bok. Nadýchal 2 promile

Video  Opilý muž převrátil auto na bok. Nadýchal 2 promile.  - Městská policie
Video se připravuje ...

blodekuh ( 3. listopadu 2021 21:08 )

bylo jedno

AliceNovakova3 ( 22. srpna 2017 14:04 )

Ještě jsem neslyšela že bychom měli kapitalistický blahobyt, když tu vládne těžký socialismus. Líní dostávají peníze a poctiví na ně pracují. Okradeni byli lidé v 48.roce o vlastní majetek. V roce 1989 se nic nesebralo. Pracovat může každý, bohužel každému se nechce. Ti si radši vezmou půjčky od lichvářů a vůbec si nelámou hlavu se splácením /barvitě to znám od pracovnice Providentu/. Bezdomovcem jsou lidé, kteří mají rádi volnost, až se vyspím, tak něco seženu na chlast, něco málo pojíst a to je jediná starost. Pro ně by byl pracovní režim dne ubíjející. Takže nezávidět těm, kteří se snaží a to je většina.

moiaza ( 31. července 2017 14:51 )

Když čtu některé diskuze, tak ten prochlastaný mozek ma hodně lidí. V podstatě nejde ani o lidi, ale přímo bezmozky.

villon ( 31. července 2017 14:31 )

U mně borec

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání