Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žralok ukousl ženě kus nohy: Zkoušela mu vydloubat oči, aby přežila

Žena bojovala se žralokem.
Žena bojovala se žralokem.  (Autor: Koláž Blesk.cz)
Autor: ibg, aba - 
31. července 2017
06:00

Leanne Ericson byla při plavání se svým přítelem v Kalifornii napadena žralokem. Ve vodě se jí zakousl do nohy a vytrhl kus masa. Když ji začal stahovat pod vodu, přemýšlela o svých dětech a začala bojovat o holý život. 

Leanne byla v dubnu na dovolené se svou rodinou v San Onofre Beach v Kalifornii. Její přítel Dusty Phillips si v klidu surfoval na vlnách a ona s ním. Během plavání k surfovacímu prknu ale pocítila bolestivé kousnutí a něco ji začalo stahovat pod hladinu.

„Okamžitě mi došlo, co mě kouslo do nohy,“ řekla Leeanne. „Vzpomínám si, že jsem myslela na děti. Můj mozek se vypnul a přešel do bojového módu,“ svěřuje se dále v dokumentu pro televizi ABC.

Dusty za sebou slyšel křik, ale když se otočil, jeho přítelkyně už tam nebyla. „Během pádlování jsem slyšel výkřik,“ konstatuje Dusty. „Nikdy v životě jsem takový křik neslyšel. Prostě uprostřed výkřiku zmizela. Ani voda se nezvlnila. Ptal jsem se sám sebe, kde sakra je?“ mluví Dusty o otřesné situaci.

Žralok mámu tří dětí stahoval dál pod vodu. „Reflexivně jsem šla s rukama k jeho očím a pořádně mu do nich zaryla prsty. Měla jsem pocit, jako bych tlačila na želé.“ Žralok Leanne nakonec nechal a raději odplul pryč. Její přítel už prý nevěřil, že by něco takového mohla přežít.

Po vytažení z vody byla šedá a nehybná. V nemocnici chtěli nohu amputovat, nakonec ji zachránili pomocí zdravého štěpu z druhé nohy. I tak ale bylo léčení dlouhé a náročné a Leanne se musela znovu naučit chodit. Kvůli svému zranění je teď invalidní a přišla jak o práci, tak o opatrovnictví svých čtyřletých dvojčat a jedenáctileté dcery.

Byla několik týdnů na jednotce intenzivní péče a podstoupila osm operací. Účet za její zdravotní péči tak dosahuje milionů, které žena nemá jak zaplatit. Na internetu se rozjela kampaň, která má za cíl pomoci ženě s jejími účty. 

VIDEO: Žralok rybáři skočil přímo do člunu

Simmie1994 ( 31. července 2017 22:43 )

Pokud jde o žraloka bílého, tak ten skutečně neútočí bez důvodu.. prostě žralik lidožravý lidi ani omylem nežere. Však proč taky třeba jen ukousne ruku, nohu a člověka nesní celýho? Protože nejí lidi ale jí tuleně a zespodu to vypadá skoro stejně... proto jsou mezi obětmi většinou surfaři. Žralok zespodu vidí prkno, což se mu může jevit jako tělo a ruce a nohy, což může působit jako ploutve a omyl je na světě.

sores ( 31. července 2017 18:58 )

Úplně nejlepší by bylo aby cestovky daly k podpisu zájemce kdo chce do ciziny, na vlastní nebezpečí a úhrady nemoci !!

Skeptik ( 31. července 2017 17:42 )

Já jsem proto, aby lidi měli povinné zdravotní pojištění. Případy, kdy člověk potřebuje drahou léčbu, na kterou nemá, tak bývají zpravidla obyčejnější, rakovina, něco se srdcem, nějaký úraz, autonehoda. Jiná věc je koupat se, kde se pohybují žraloci. Lidi jsou nepoučitelní.

sores ( 31. července 2017 12:01 )

Tak jak to tedy je??? Několikrát v telce bylo že žralok nezaútočí že se ho lidi nemusí bát, prý je to pověra že jde na lidi!

alfasamec ( 31. července 2017 09:25 )

Kdyby nechala žraloka napokoji a nedloubala mu voči, tak by se ji nevšímal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání