Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Těžká nehoda Čechů v Rakousku: Řidič vjel kvůli mikrospánku do protisměru

Těžká nehoda Čechů v Rakousku: Řidič vjel kvůli mikrospánku do protisměru (ilustrační foto).
Těžká nehoda Čechů v Rakousku: Řidič vjel kvůli mikrospánku do protisměru (ilustrační foto).  (Autor: Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje)
5. července 2017
13:41

Čtyři těžce zraněné, z toho tři Čechy, si ve středu brzy ráno vyžádala automobilová nehoda v rakouských Korutanech. Informovala o tom agentura APA. Nehodu podle policie zavinil český řidič, který zřejmě vlivem mikrospánku přejel do protisměru, kde se čelně srazil s italskou dodávkou.

Řidiči obou vozů a také obě spolujezdkyně českého řidiče utrpěli vážná zranění. Čecha a jednu z jeho spolujezdkyň museli z auta vystříhat hasiči s pomocí hydraulických nůžek, na kliniku v korutanském Klagenfurtu je následně přepravil vrtulník.

Druhou zraněnou Češku převezla záchranka do nemocnice ve městě Spittal an der Drau, odkud pak letecky byla přepravena do Klagenfurtu. Ital se z těžkých zranění zotavuje v tyrolském Lienzi.

moiaza ( 5. července 2017 15:59 )

Tomu mikrospánku nevěřím. Český člověk nezná pojem "mikrospánek". Vdyť český řidič dokáže jet i dva dny vkuse. Český člověk je velice zkušený řidič a nikdy nemůže mít mikrospánek. Doma pak probírají kdo 1500 km ujel v lepším čase. Český řidič nepotřebuje odpočívat. Je naprosto dokonalým řidičem.

K3vin ( 5. července 2017 14:36 )

Koupalkove zase chteli usetrit jeden den tak vyrazili v noci aby na Jadran prijeli rano, holt zase se jim to nevyplatilo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání