Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hrůzná nehoda na Hodonínsku: Hasiči vyprošťovali své mrtvé sousedy

Autor: ljš, mat - 
4. července 2017
14:30

Situace, na kterou se nedá připravit. Tak popisují hasiči zákrok při tragické srážce dvou aut u Vnorov na Hodonínsku. Nehoda pro ně byla výjimečná nejen svými následky, některé oběti nehody totiž znali.

Ke srážce došlo v nebezpečné zatáčce mezi Strážnicí a Vnorovy v neděli po poledni. Renault Clio, ve kterém cestoval sám třiadvacetiletý muž, se čelně střetl s Fordem Fiesta jedoucím od Vnorov. Za volantem seděl čtyřiasedmdesátiletý řidič, který vezl ještě dalšího muže a dvě ženy ve věku 74 a 64 let. Nehodu přežila pouze jedna spolujezdkyně, kterou záchranáři letecky transportovali do brněnské fakultní nemocnice v Bohunicích.

Den po náročném zásahu zveřejnili jihomoravští hasiči na svém Facebooku fotografii zdemolovaného fordu a odhalili, o jak bolestný zákrok se pro mnohé z nich jednalo. „Je to smutné o to víc, že někteří hasiči vyprošťovali svoje sousedy z vesnice,“ uvedli.

Podle mluvčího požárníků Jaroslava Mikošky se na podobnou událost připravit nedá. „Při školeních se o tom zmiňujeme, ale speciální příprava neexistuje. V rámci sboru ale máme psychologa, který může vyjet a pomoci i zasahujícím hasičům, pokud se setkají na místě události mezi oběťmi se známými, přáteli či nedej bože příbuznými,“ řekl Blesk.cz.

Tragickou nehodu nadále vyšetřují policisté, kteří žádají případné svědky, aby se přihlásili na linku 158.

Video  Na tomto místě mezi Vnorovy a Strážnicí vyhasly v neděli po 13. hodině po čelním střetu dvou aut čtyři lidské životy. Silnice 1/55 zůstala čtyři a půl hodiny zcela uzavřená.  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

Shelby16 ( 5. července 2017 02:58 )

Tipuji, že nehodu spíš způsobil ten mladý kluk, než důchodce, který spíš jezdí opatrně. Tipuji 20% zdravotní indispozice starého pána, 80% nezvládnutí vozidla při rychlé jízdě mlaďase

fridex ( 4. července 2017 21:52 )

kecy,kecy-co za auto ap.U nás,se to stalo,před 18 lety,stejně 2 manželské páry důchodci.Jinak soused vyletěl,na ulici volat o pomoc,manželka je mrtvá,leží ,v posteli a umřel-infarkt.Oba dva,méli pohřeb společně.Tehdy nebyly mobily!Takže,vše je smutné ale život,jde dál a nejhorší,že nevíme,co nás čeká.

reno003 ( 4. července 2017 17:32 )

Jen nechápu proč hejpockej cpe mezi francouzký plechovky švédský auto, který je uplně jiný level!!!! Každopádně je to tragedie...

krutazbimbo ( 4. července 2017 17:05 )

Asi požili něco pančovaného.

hejpockej ( 4. července 2017 15:42 )

Peugeota, saab, Renault,to jsou auta smrti, lehounke, laciny nekvalitni plechy, staci vrazit a rozmacka se jako krabicka...to ford je na tom trochu lip... nejbezpecnejsi jsou ale znacky nemecke, kvalitni plechove vozy, sice jsou drahsi ale zivot a zdravi za to stoji.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání