Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Svědectví z kolotoče hrůzy: Miloš (12) popsal: Dostal jsem ránu a necítil nohy!

Autor: Tomáš Koníček - 
3. července 2017
19:50

Křik, rána do nohou a vzápětí sanitky i vrtulník! Jízda na kolotoči v Zaječí na Břeclavsku se změnila v horor. Blesk mluvil s teenagery, kteří skončili zranění v nemocnici, když se s nimi téměř převrátila atrakce Extreme!

 Děsivá scéna se odehrála v sobotu odpoledne. Kolotoč se nahnul a lidé si pomlátili nohy o zábradlí. „Viděl jsem oblohu, pak ten kolotoč jel dolů a viděl jsem, jak lítají nějaké kusy. Pak jsem dostal silnou ránu do nohou,“ řekl Blesku Miloš M. (12), který nehodu odnesl asi nejhůře.

Doktoři měli podezření, že má chlapec zlomené obě nohy. Záchranka ho převezla vrtulníkem do nemocnice. „Vůbec jsem necítil nohy, které se mi klepaly. Dělalo se mi hrozně špatně,“ řekl chlapec. V tu chvíli mu pomáhala celá rodina. Její členové byli totiž na atrakci ve stejnou chvíli. „Byl tam strýc, teta, bratránek a tři sestřenice,“ řekl teenager, kterého si vzali do péče lékaři. „Píchli mi kapačku, změřili tlak a starali se o mě,“ řekl.

Děsivé momenty popsala Blesku i Milošova sestřenice. I ta byla jednou ze čtyřech osob, které skončily v nemocnici. „Cítili jsme, jak se to třepalo, a křičeli jsme. Potom jsme se udeřili o zábradlí do nohou. Naproti seděl taťka, který křičel, ať dáme nohy nahoru. Ani nevím, jestli jsem je tou bolestí zvedla,“ popsala Věra M. (19). Když atrakce zastavila, zajímala se, jak na tom jsou ostatní.

„Měli jsme strach o bratrance. Viděla jsem, jak mu ty nohy visí a má je rudé,“ líčila pohled, který se jí naskytl. Co se stalo, zjistila až od lidí okolo. „Atrakce přepadla na jednu stranu. Kdyby to rychle nezastavili, tak se to převrátí celé,“ dodala Věra.

Jeden ze svědků popisuje nehodu pouťové atrakce v Zaječí:

Video  Jeden ze svědků popisuje nehodu pouťové atrakce v Zaječí.  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání