Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Při hrozivé nehodě na Hodonínsku zemřeli čtyři lidé: Přežila jediná žena

Autor: ČTK ljš, mat - 
2. července 2017
14:42

Smutný začátek prázdnin! Čtyři lidé zahynuli v neděli po poledni při čelním střetu dvou osobních vozů v ostré zatáčce mezi Strážnicí a Vnorovy na Hodonínsku. Pro těžce zraněnou ženu přiletěl vrtulník. 

"Ženu s mnohočetným poraněním transportujeme letecky do brněnské nemocnice," uvedla mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková. Doplnila, že ve všech případech šlo o starší lidi. V místě má záchranná služba kromě vrtulníku i dvě pozemní posádky.

Nehoda se stala kolem 13:30. "Jde o čelní střet dvou vozů," řekla mluvčí policie Štěpánka Komárová. V místě zasahují všechny složky integrovaného záchranného systému. Mluvčí fakultní nemocnice Brno Pavel Žára napsal ČTK v textové zprávě, že žena má středně těžké poranění pánve.

Video  Na tomto místě mezi Vnorovy a Strážnicí vyhasly v neděli po 13.hodině po čelním střetu dvou aut čtyři lidské životy. Silnice 1/55 zůstala čtyři a půl hodiny zcela uzavřená  - Zdeněk Matyáš
Video se připravuje ...
Hasiči mají podle mluvčího Davida Jirouše na místě 25 lidí. "Vyprošťovali jsme čtyři lidi, jednoho člověka jsme se snažili oživit, ale nepodařilo se to. Lékař u čtyř lidí konstatoval exitus," řekl mluvčí. Nehoda se stala u mostu přes Veličku. Jedno auto skončilo po nehodě na střeše. Podle mluvčího bude silnice v místě uzavřená minimálně tři hodiny.

"Jedním z vozidel je Renault Clio, s rakouskou poznávací značkou. Řídil ho ale náš občan," uvedla Komárová. Podle policie šlo o třiadvacetiletého muže. Ve druhém voze Ford Fiesta cestovali čtyři lidé ve věku 64 až 74 let, dva muži a dvě ženy. Do nemocnice záchranáři transportovali čtyřiašedesátiletou ženu. Příčinu nehody policie vyšetřuje. Podle mluvčí mohlo jít například o technickou závadu, únavu nebo zdravotní indispozici.

kuniksicht ( 4. července 2017 17:09 )

ty ses normalne nenormalni debil.......z tech 4 neboztiku pravdepodobne bude jeden vinik teto nehody a ani ten to urcite nechtel zavinit. pokud nekdo skodi, tak by ses mel nad sebou zamyslet......

kuniksicht ( 4. července 2017 17:01 )

diky danove politice statu, kde pri zpracovani ropy vznika v podstate predrazeny odpadni produkt jmenem benzin si lidi kupuji malolitrazni male vozidla. kdyz si do toho produktu jmenem auto sednes, tak se citis jako sardinka v konzerve. nikde zadny slusny deformacni prostor pro pripad havarie. potom to dopada tak, jak je v clanku napsane......smutne 4 mrtvi z peti

kukuku ( 3. července 2017 12:33 )

Jeden moravský poslanec (jak jsi psal) má být Cyril Svoboda ? To je klasický pražský vykuk, ten že by něco prosazoval ve prospěch řidičů na Moravě ??? - viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Cyril_Svoboda

bizon_pepa ( 3. července 2017 11:59 )

S tim radiem Jerevan to mel byt jako vtip? Kdybys mel pamet jinou nez kratkodobou, tak bys vedel, ze to prosazoval jeste jako poslanec Cyril Svoboda. Skromach jako kazdej socan jenom vyskrabaval odpadky.

kukuku ( 3. července 2017 08:58 )

Článek totálně nesrozumitelný - kdo to zavinil ? Klidně to mohl být ten 23-letý a 70-níci to jen odnesli. Ale hlavní téma diskuze je "odebírat řidičáky důchodcům".

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání