Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bezvládné tělíčko na hladině: Chlapce (1) našli v bazénu u Opavy v bezvědomí

Chlapce našli jeho příbuzní v bezvědomí.
Chlapce našli jeho příbuzní v bezvědomí.  (Autor: Profimedia.cz - ilustrace)
Autor: shp - 
10. června 2017
12:58

Plavání v zahradním bazénu v Kravařích u Opavy se pro teprve ročního chlapce stalo málem osudné. Rodina ho našla, jak se ve vodě topí. Příbuzní ho vytáhli ven a začali s oživováním. Dítě bylo totiž v bezvědomí.

Jeden z příbuzných zavolal okamžitě záchranáře. „Roční chlapec byl nalezen rodinou tonoucí v zahradním bazénu. Po vytažení z vody mu základní pomoc poskytovali jeho nejbližší. Dítě bylo v okamžiku příjezdu našich posádek v bezvědomí a ohrožení života, avšak spontánně dýchalo,“ řekl webu Novinky.cz mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Záchranáři začali s poskytováním pomoci. Po zmonitorování životních funkcí mu podali kyslík i léky a zajistili žilní vstup. „Stav dítěte se v průběhu zásahu začal zlepšovat a chlapce se následně podařilo přivést k vědomí. Tým letecké záchranné služby následně zajistil jeho transport do ostravské fakultní nemocnice a předání do další odborné péče na tamním urgentním příjmu,“ doplnil mluvčí.

Zdravotníci nyní varují ohledně využívání zahradních bazénů. Ty lidé začínají opět využívat kvůli nadcházející letní sezóně. „Při pohybu ve vodě je nezbytné dobře zvážit vlastní plavecké schopnosti a vyvarovat se rizikového chování. Malé děti je nezbytné mít pod nepřetržitou vizuální kontrolou, protože i chvilka nepozornosti může vést k tragickým následkům,“ uzavřel mluvčí záchranné služby.

Podívejte se, zda byste našli tonoucí dítě dříve než plavčík:

andreas ( 10. června 2017 21:51 )

No vzhledem k tomu, že je u nás na koupání tak ani ne 2 měsíce v roce, a většina na vyhřívaný bazén nemá je celkem bazén zbytečnost....Drahý provoz se vyrovná vstupu na plovárnu... kvalita vody vzhledem k tomu co se tam dává za sračky je stejná jako na plovárně.... A říkat malým dětem, že samotné k bazénu nesmí - můžete kolikrát chcete - jistotu nemáte....

vosavopruz ( 10. června 2017 21:21 )

ten kdo bude volit komunisty tak má postiženej mozeček

majojo ( 10. června 2017 20:56 )

Hlavně,že se najdou prachy na bazén. Na ohrádku kolem něj, aby se batole nedostalo do vody, už prášky nejsou, co?

Vrlice ( 10. června 2017 20:51 )

 U tak malých deti je to opravdu okamžik nepozornosti a je tragédie. Rodině moc držím pěsti ať je bez následku. I když začal dýchat tak vždy záleží jak dlouho pod vodou byl mozek nevydrží dlouho. Bohužel znám jeden skaredy případ 3 minut pod vodou a mozek byl nenávratně poškozen a bohužel zemřel

nick55 ( 10. června 2017 13:59 )

Rodiče pořádně profackovat, jsou to hovada !!!! Roční batole přece nemůžou pustit z očí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání