Přes bleskovou pomoc záchranářů zůstal pod vodou bez kyslíku takřka půl hodiny. Po převozu do nemocnice lékaři dál bojovali o jeho život. V pondělí 6. března však přišla smutná zpráva.

„Milan patřil od roku 1993 prakticky ke stavebním kamenům divadla. Přátelský, vstřícný ke všem kolegům. Miloval kvalitní hudbu napříč žánry. A pochopitelně to byl stoprocentní profesionál, profesí doslova žil. Bude nám všem moc chybět,“ řekla Blesku mluvčí divadla Lenka Pazourková.

„Stál za všemi hudebními inscenacemi, které Městské divadlo Brno uvedlo na Hudební, Činoherní i open-air scéně na Biskupském dvoře. Byla jich téměř stovka!“ stojí v textu, kterým se divadelníci s tragicky zesnulým kolegou rozloučili.

Milan uvízl při otužování pod ledem

Milan Vorlíček měl jednu velkou vášeň – otužování. Ve čtvrtek 2. března uvízl pod dvaceticentimetrovou vrstvou ledu v přírodním jezeře v brněnském lomu Hády. Záchranáři dorazili na místo 13 minut po ohlášení, za dalších 12 minut našli jeho silně podchlazené tělo v dvou a půl metrové hloubce.

„Zdravotníci okamžitě zahájili resuscitaci a napojili ho na umělou plicní ventilaci. Oživování pokračovalo i během převozu na urgentní příjem do Fakultní nemocnice u svaté Anny,“  uvedla tehdy mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková. Po čtyřech dnech boje o život muž, který patřil po čtvrt století ke stavebním kamenům přední brněnské divadelní scény, zemřel.

Video
Video se připravuje ...

Dech beroucí video: Petr se potopí do ledové vody a plave pod ledem! David Vencl

Divadlo chystá rozloučení na hudební scéně

„V Milanovi však neztrácíme jen spolehlivého kolegu a vynikajícího režiséra zvuku, ale také přítele, který byl vždy ochoten pomoci, podělit se o svůj neutuchající entuziasmus a radost ze života, který žil vždy naplno. Byl tónem, hlasem, zvukem našeho divadla a jeho ozvěna v nás bude znít i nadále,“ stojí v prohlášení divadla.

Poslední rozloučení s Milanem Vorlíčkem ještě nebylo stanoveno. Podle mluvčí Lenky Pazourkové zvažuje divadlo smuteční akt na hudební scéně.

Otužování v ledové vodě, a dokonce potápění je skutečně jen pro zkušené otužilce a plavce. I tak se bohužel stane neštěstí, které má fatální následky. Podívejte se, jak otužilci pod ledem plavou.

 

Fotogalerie
16 fotografií