Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pohřeb advokáta sériových vrahů: To není závěrečná řeč, ale odročení na neurčito!

Autor: Jitka Pecharová - 
1. června 2017
14:40

Soudci, státní zástupci, obhájci a další pracovníci justice včera z velké části zaplnili hradeckou smuteční síň. Loučili se s advokátem Vítězslavem Menšíkem (†84), který se stal známým hlavně jako obhájce ex offo sériových vrahů Dany Stodolové a Petra Zelenky.

Na poslední cestě advokáta vyprovázeli nejen jeho blízcí, přátelé a spolupracovníci, ale i armáda České republiky, jelikož byl plukovníkem ve výslužbě. Ta k jeho rakvi postavila čestnou stráž a na jeho počest třikrát vypálila čestnou salvu a zahrála státní hymnu.

„Říká se, že každý je nahraditelný. Ty jsi výjimkou, která potvrzuje pravidlo. Kdyby byla síň slávy hradecké advokacie, ty bys v ní měl zcela určitě svoje místo,“ zaznělo z úst Menšíkova kolegy, který promluvil na smutečním rozloučení.

Jeho poslední slova se pak nesla v právní terminologii. „Setkání s tebou, to není jakási závěrečná řeč o provedeném a skončeném dokazování, ale jakési odročené jednání líčení na neurčito. Ty tu zůstáváš v našich myslích a srdíčkách,“ pronesl k zesnulému Menšíkovi, který ještě do loňského roku pracoval.

Jeho kolegové si ho pamatovali jako drobného skromného pracovitého kolegu s malou koženou aktovkou. Zemřel náhle na selhání plic.

LeninP ( 2. června 2017 17:46 )

Jste všichni paka vylízaný, nikdo z vás mu nešahá ani po paty.

rancer ( 1. června 2017 15:05 )

Až jednou umře advokát těch "nejchudších" Tomáš Sokol, tak mu také nezapomeňte uspořádat takový parádní funus.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání