Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Instruktor bezpečné jízdy zemřel na motorce: Natočil vlastní smrt!

Autor: čad, ljš - 
20. května 2017
05:01

Byl velmi opatrný a měl spoustu zkušeností! Přesto Lukáš S. (†33), který pracoval jako instruktor bezpečné jízdy, na milované motorce zemřel. Minulý týden se čelně střetl s autobusem. Příčiny nehody zatím nejsou známé, do případu by ale mohly vnést světlo záběry z kamery, kterou měl připevněnou na helmě.

Lukáš byl podle lidí, kteří ho znali, skvělý, jak ve své práci, tak v osobním životě. Člověk s obrovským srdcem, férovej chlap a vynikající lektor,“ popsali ho jeho kamarádi na Facebooku.

Na posledním rozloučení, které se konalo v pátek v jihlavském krematoriu, se mluvilo hlavně o tom, jak nepochopitelná tragédie to je, protože Lukáš byl podle svých známých velice zodpovědný. K opatrnosti nabádal i ostatní, ať už své klienty nebo kamarády. Víte, kolikrát jsem si od něho vyslechl: neblbni, neriskuj! Osudný okamžik se ale nedá vzít zpět…,“ řekl jeden z jeho kamarádů. 

Podle dalšího z motorkářů se brzy ukáže, co za tragédií stálo. Lukáš si totiž podle něj svou vlastní smrt natočil. „Měl kameru na helmě. Policajti vyšetřování té nehody budou mít o to lehčí,“ řekl.

Lukáš S. zemřel minulý čtvrtek 11. května, když u Větrného Jeníkova čelně narazil do projíždějícího autobusu. K tragédii zřejmě došlo kvůli jiné nehodě, která se odehrála chvíli předtím na dálnici D1. Převrátil se tam rumunský kamion, který nelegálně převážel kyselinu, a doprava musela být odkloněna právě na silničku, po které Lukáš s kamarády jel. 

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání