Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Muž plánoval zmrzačení známého: Odhalil ho policejní agent. Dostal 11 let

Autor: ČTK ljš - 
18. května 2017
10:13

Olomoucký vrchní soud potvrdil třiatřicetiletému recidivistovi Lukáši Bejdákovi 11 let za přípravu k loupeži. Muž podle rozsudku plánoval napadení a zmrzačení svého přítele z Německa a jeho oloupení. Jeho plány byly odhaleny díky nasazení policejního agenta. Bejdák se k činu doznal, tvrdil však, že to nemyslel vážně a byl k tomu dotlačen. Jeho odvolání však odvolací soud zamítl. Muž stál před zdejším soudem již před sedmi lety, kdy mu vrchní soud uložil devět let za sérii loupežných přepadení.

Obětí měl být Bejdákův známý ve výrazně vyšším věku. Senior měl být podle plánů při útoku zmrzačen tak, aby skončil na vozíku a byl na Bejdákovi fyzicky závislý. To by mu podle jeho plánů zajistilo pravidelný finanční přísun do budoucna. Přepadení prý muž plánoval několik měsíců.

Obrátil se kvůli tomu na svého známého, který však vše nahlásil policii. Bejdákovi poté domluvil kontakt s policejním agentem. Obžalovaný se s agentem několikrát sešel, dal mu fotky oběti a adresu a sliboval mu za čin finanční odměnu.

 

Muž byl v minulosti již pětkrát trestán. Olomoucký vrchní soud mu v roce 2010 uložil devět let za sérii loupežných přepadení několika poboček České pošty a České spořitelny a také bohatých cizinců. Muž byl poté podmínečně propuštěn, další trestné činnosti se tak dopustil ve zkušební lhůtě. Krátce po propuštění v Česku byl v Rakousku odsouzen na tři roky za krádeže vozidel.

Podívejte se, jak policisté dopadli muže, který přepadl sázkovou kancelář:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání