Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodiny výrostků, co zabili plameňáka v Jihlavě: Rodiče zoo ignorují

Autor: aba, cad - 
12. května 2017
19:25

Rodinám malých výtržníků (5, 6 a 8), kteří před časem ubili v jihlavské zoo vzácného plameňáka, se nechce platit náhrada škody ve výši 1200 eur.

„Dáváme jim poslední šanci,“ řekla Blesku ředitelka zoo Eliška Kubíková. „Nyní se do celé záležitosti vložili ještě pracovníci jihlavské Charity, kteří se pokoušejí rodičům dětí domluvit. S Charitou je nyní ve spojení náš právní zástupce,“ uvedla ředitelka zoo, která je na rodiče dětí rozhodnuta podat v dohledné době žalobu.

„Pro každou rodinu to představuje 10 800 korun, které by rodiče měli za škodu, kterou způsobily jejich děti, uhradit,“ dodala Kubíková. Na zaplacení částky mají čas do konce měsíce, ale rodiny si prozatím hrají na mrtvého brouka.

Rodiče se v dubnu i se svými dětmi účastnili první z „brigád“, na které se se zoo dohodli. Dohoda byla taková, že rodiče přijdou pomoci, až budou v zoo potřeba ruce navíc. Napoprvé skutečně přišli, znovu ale už ne. 

Mrtvý samec plameňáka byl původně zoo oceněn na 50 000 Kč, zoo ale projevila dobrou vůli a snížila částku. Rodiny samy měly zájem na mimosoudním vyrovnání, zatím se ale nic neděje. Dětem navíc nehrozí ani policejní postih kvůli jejich nízkému věku. 

Video plameňáků v zoo:

Video  Plameňáci v ZOO Jihlava  - Reprofoto Youtube
Video se připravuje ...

ello ( 28. října 2017 18:23 )

Je téměř půl roku od tohoto hanebného činu. Tak se ptám : zaplatily, či zaplatí rodiny malých viníků škodu??? Nebo vše opět vyšumí do ztracena??? Vídám je téměř denně a vzhledem k tomu, že provádí bezstarostná alotria po jejich a přilehlých ulicích v centru města, zřejmě si s tímto problémem jejich rodiče hlavy nelámou!!! Máte-li kdokoliv jiné info, dík za něj . ello, Jihlava

taktone ( 13. května 2017 22:42 )

měli jim preventivně seřezat řiť do posrání se a pro jistotu dát přes držku i rodičům

zednik ( 13. května 2017 10:28 )

Pouze 1x přišli ZOO uklízet a víckrát ne. Ještě chvíli to budou rodiče protahovat a příště už vytáhnout na pracovníky ZOO papír o své invaliditě. Takže jednat rychle, dát exekuci na dávky, nepřetržitá kontrola rodin ze strany sociálky, viníky do pasťáku a šmitec.

adjacky ( 13. května 2017 08:57 )

Proč to protahují jednoduše rodiče by to měli zaplatit parchaty do děcáku je likož znich nic dobrého nevyyroste,,,ted se ukazuje co vlastně vychovali ***Y,,,, Dal bych jim veřejné práce stím že jsou to neschopni rodiče a veškerou škodu zaplatit,exsekutory,atd..... Proč se tohle dějě vždy Jihlava a Severomoravský kraj ?????? Vpraze by se tohle nikdy nemohlo stát jelikož si to vážíme že máme nejkrásnější ZZZZZZZZZZZZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

ellenic ( 12. května 2017 20:37 )

Tak ať jim prostě dají exekuci na plat nebo dávky, proč se s úhradou škody otálí . Vznikla škoda vandalstvím nezletilých, tak ať to řeší vůči rodičům .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání