Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hádka v Pardubicích skončila smrtí: Ženu z okna hotelu vystrčil cizinec

Hádka v Pardubicích skončila smrtí: Ženu z okna hotelu vystrčil cizinec
Hádka v Pardubicích skončila smrtí: Ženu z okna hotelu vystrčil cizinec  (Autor: FTV Prima)
Autor: ČTK - 
18. dubna 2017
14:09

Policie obvinila pětačtyřicetiletého muže z ublížení na zdraví s následkem smrti. Je podezřelý z toho, že v sobotu vystrčil z okna v 6. patře hotelu Harmony v Pardubicích stejně starou ženu. Slovenka zraněním podlehla. Policisté proti němu zahájili trestní řízení pro zvlášť závažný zločin těžkého ublížení na zdraví s následkem smrti.

Vrchní komisař vydal podnět, aby byl cizinec vzat do vazby. V případě, že muže z Rumunska uzná soud vinným, hrozí mu osm až 16 let ve vězení. Kriminalisté hledají případné svědky, kteří v hotelu či jeho okolí slyšeli hádku, která pádu předcházela. Přihlásit se mají na linku 158.

„Už v minulosti se při prověřování případů v souvislosti s cizinci setkali, že lidé mají strach. Svědkům proto zaručují anonymitu při svědeckých výpovědích,“ uvedla policejní mluvčí Eva Maturová.

Hotel slouží zejména jako ubytovna pro dělníky. Žena dopadla na Bělehradskou ulici. Utrpěla velmi vážná zranění, kterým na místě podlehla. Nic bližšího policie k případu uvádět nebude, aby případní svědci necitovali informace z novin.

Otřesný případ vraždy vyšetřovala i policie v Praze:

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání