Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hra Modrá velryba děsí Čechy: Desítky z nich kontaktovaly policii!

Autor: rc - 
14. dubna 2017
23:11

Hra Modrá velryba děsí Česko! Poté, co policie varovala před nebezpečnou hrou, která se šíří Českem jako mor, na linku 158 podle TV Nova volalo přes dvacet lidí. Policie prověřuje všechny případy. Objevují se však názory, že hra je pouhý podvrh.

Online hra Modrá velryba je nebezpečím pro děti a náctileté. Hra se šíří po sociálních sítích a do Česka přišla z Ruska. Hráči se do ní přihlašují pomocí speciálních hashtagů právě na sociálních sítích. Poté, co se člověk do hry přihlásí, je kontaktován kurátorem, který mu po dobu padesáti dnů přiděluje úkoly. Jedním z úkolů je údajně vyřezat si žiletkou »F57«, dalším vstávat ve 4:20 a sledovat děsivá videa, které jim kurátor zašle. Posledním úkolem je spáchat sebevraždu.

Sebevražedná hra vyděsila v Česku rodiče. „Od včerejších odpoledních hodin do dnešních poledních hodin jsme obdrželi na tísňové lince 158 celkem 22 poznatků k této věci. Prověřujeme každé oznámení,“ řekla mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová TN.cz.

Na policii se dokonce obrátila čtrnáctiletá dívka, jejíž přítel na Facebooku tvrdil, že hru hraje. Nakonec to však byl údajně jen planý poplach. „Včera tady byli páni policajti to jakože řešit a on si prý jakože z toho dělal jenom srandu,“ řekla serveru TN.cz. dívka.

Policie před hrou varuje, ale objevují se názory, které tvrdí, že se jedná pouze o marketingový tah a žádné nebezpečí nehrozí. „Žádná hra tohoto typu v současnosti v České republice organizovaná není. Původně šlo o marketingový tah, který měl přitáhnout nové uživatele konkrétních skupin na sociální sítě,“ uvádí podle serveru TN.cz. projekt E-bezpečí.

Youtuber Kuře o sebevražedné hře Modrá velryba, kterou hrají i české děti: Z jeho slov mrazí!

Video  Youtuber Kuře o sebevražedné hře Modrá velryba, kterou hrají i české děti: Z jeho slov mrazí!  - Youtube.com
Video se připravuje ...

Vše o Modré velrybě naleznete: ZDE!

 

bullshit ( 15. dubna 2017 20:31 )

Zajímavé jak někdo mluví za "všechny" Čechy. Mne třeba neděsí a neznám nikoho zděšeného z okolí. Nevím, zda se nemýlím, ale kontaktovali by mělo být měkké "i". Nejde o neživotné desítky ale o lidi, Čechy. Poučte mne, třeba se pletu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání