Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Potápěči v noci pátrali v jablonecké přehradě po sebevražedkyni: Mladou dívku nenašli

Potápěči v noci pátrali v jablonecké přehradě po sebevražedkyni: Mladou dívku nenašli.
Potápěči v noci pátrali v jablonecké přehradě po sebevražedkyni: Mladou dívku nenašli.  (Autor: VZPS Liberec)
Autor: dce - 
24. března 2017
11:53

Rušnou noc měli policisté z Jablonce nad Nisou. V noci na středu hledali v místní přehradě dívenku, která zde měla spáchat sebevraždu skokem do vody. Policii to oznámila náhodná svědkyně. Dívku se ale najít nepodařilo…

V úterý v půl dvanácté v noci volala svědkyně na policii s tím, že viděla mladou dívku skočit na jablonecké přehradě do vody. Dále také žena uvedla, že dívka měla vylézt z vody na břeh a následně se vydala uplakaná zpět na hráz. Vzhledem k tomu, že vzbudila v oznamovatelce důvodnou obavu, že se snaží skokem do přehrady ukončit svůj život, celou věc oznámila na policii. Bohužel k popisu dívky nic bližšího neuvedla,“ popsala policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Na místo bylo okamžitě vysláno několik policejních hlídek i s psovodem, které propátraly široké okolí, ovšem bez výsledku. Nakonec byli o pomoc požádáni i hasiči a potápěči.Dostavilo se několik potápěčů z Liberce a dva z Prahy. Hasiči prověřili vodní hladinu, též bez kladného výsledku. Ani potápěčům se nepodařilo nalézt žádnou osobu či tělo,“ popsala Šrýtrová.

Celá akce byla s negativním výsledkem ukončena kolem šesté ráno. Nikoho se nepodařilo najít a zůstává otázkou, zda dívka skutečně do vody skočila a prostě jen z místa odešla, či zda to bylo celé jinak. Oznamovatelka totiž mezitím odešla do místa svého bydliště. 

„V tuto chvíli policisté apelují na lidi, kteří se ocitnou v tíživé životní situaci, a nebo také na jejich blízké, příbuzné, kamarády, či lidé z jejich okolí. Vždy má člověk v životě více možností k řešení své situace a problémů. Existuje mnoho cest, které se dají společně najít. Rozhodnout se k ukončení svého života je vždy až tou poslední definitivní možností, jak se dají problémy či životní situace řešit,“ apeluje mluvčí.

„Chceme touto cestou oslovit veřejnost, zda má někdo ve svém blízkém okolí osobu, která chtěla v danou noc tímto způsobem řešit svou situaci, ať kontaktuje odbornou pomoc, ať už z řad Policie prostřednictvím tísňové linky 158, kdy k dispozici jsou policejní vyjednavači, policejní psychologové a také krizoví interventi, či psychologickou pomoc v nemocnici,  může se obrátit na tísňovou linku 112. Tito všichni lidé mohou pomoci, aby nedošlo zbytečně ke zmaření lidského života. Existuje také linka důvěry,“ dodává Šrytrová s tím, že lidé by neměli být lhostejní ke svému okolí.

agfor ( 24. března 2017 13:05 )

Kvůli nějaký slepici se ti chudáci ani nevyspali.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání