Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Policie hledá Josefa, který trpí Alzheimerem: Může být kdekoli v Česku

Policie hledá Josefa Hemzala z Božic na Znojemsku.
Policie hledá Josefa Hemzala z Božic na Znojemsku.  (Autor: Policie ČR)
Autor: ČTK ljš - 
7. března 2017
16:08

Policie pátrá po pětasedmdesátiletém Josefu Hemzalovi z Božic na Znojemsku, který odešel z domu a nevrátil se. Muž trpí Alzheimerovou chorobou. Senior se může pohybovat po celé zemi.

Muž je nahlášený jako pohřešovaný od neděle. Podle policejního vyšetřování odešel z místa trvalého bydliště už v sobotu. „Chtěl odjet do místa svého narození v okrese Blansko, zejména do rodiště v obci Ráječko. Doposud prováděná opatření včetně pátrací akce s použitím vrtulníku, šetření u rodiny, v místě současného pobytu i v okrese Blansko, zejména v Ráječku, jsou negativní,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Nguyenová.

Doplnila, že vzhledem k diagnóze není vyloučené, že nastoupil do autobusu nebo vlaku a odjel neznámo kam. Tím je ohrožen na zdraví i životě. „Předpokládáme, že mohl třeba nasednout do vlaku nebo autobusu a omylem se ocitnout úplně někde jinde. Nemá u sebe mobilní telefon,“ řekla znojemská policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová. 

Nguyenová doplnila, že prověrka zdravotnických zařízení ve Znojmě, Blansku a Brně byla negativní.

Hledaný muž je asi 170 centimetrů vysoký, obézní, má šedé rovné vlasy, modré oči. Jakékoliv informace o pobytu seniora policie uvítá na lince 158.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání