Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Zdena Mašínová se soudí o rodinný statek: Mohla by ho získat zpět

Autor: ČTK - 
1. března 2017
12:41

Zdena Mašínová by mohla získat od státu zpět rodinný statek v Lošanech na Kolínsku. Okresní soud v Kolíně dnes potvrdil, že Josef Mašín byl v době svého úmrtí v roce 1942 majitelem statku.

Mašínová teď může požádat o dědické řízení, ve kterém by od státu její rodina získala statek i se všemi pozemky.

„Mám velkou radost, cítím se moc dobře. Jsem ráda, že v České republice ještě existuje spravedlnost,“ řekla u soudu Mašínová.

Obě strany si ponechaly lhůtu pro odvolání, podle zástupce Státního pozemkového úřadu se bude celým případem ještě zabývat vláda.

salto ( 2. března 2017 09:00 )

bobou ( 1. března 2017 14:39 )

Také nechápu, jak může stát vracet majetky těchto "vrahů". Vždyť oni když utíkali za svobodou, tak bez milosti zabíjeli nevinné lidi. V září 1951 přepadli bratři Mašínové služebnu SNB chtěli získat zbraně a výbušniny Oldřicha Kašíka se pokusili zlikvidovat ocelovou tyčí, když však první rány nezafungovaly, zastřelil ho Josef Mašín pistolí. Uprchli, aniž by jakékoli zbraně získali. A jindy zase: pod záminkou nehody vylákali ven Jaroslava Honzátka, kterého odzbrojili, omámili chloroformem a svázali. Získali na služebně střelivo a zbraně včetně několika samopalů. Následně Ctirad Mašín svázaného Honzátka podřízl dýkou. V 1953 přepadli vůz, který převážel mzdy. Během této akce zastřelil Mašín účetního Josefa Rošického. V září 1953 zapalovali stohy slámy, při potyčce s místními hasiči pak Ctirad vážně postřelil Jána Leciána. V říjnu 1953 se jim útěk podařil. V důsledku činnosti skupiny Bratří Mašínů zahynulo sedm lidí. Bratři Mašínové se dočkali ocenění z rukou premiéra Mirka Topolánka a mistra Alexandra Vondry!!! Ať si úsudek udělá každý sám, dle svého vědomí a svědomí. Pro mne to jsou ubozí VRAZI a ZLODĚJOVÉ!!!

apple ( 1. března 2017 13:24 )

 Vrahům ani jejim rodinným příslušníkům nic nevracet.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání