Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hrůzný nález v Liberci: Z popelnice vytáhli tělíčko miminka!

V popelnici v centru Liberce bylo nalezeno tělo novorozence.
V popelnici v centru Liberce bylo nalezeno tělo novorozence.  (Autor: Reprofoto FTV Prima)
Autor: ČTK ljš - 
12. února 2017
15:28

Kriminalisté v Liberci vyšetřují smrt novorozence. Tělo objevil v sobotu náhodný svědek v kontejneru na domovní odpad. Policie žádá o pomoc veřejnost. 

Tělo objevil svědek v ulici Na Bídě v sobotu zhruba půl hodiny před polednem. „Kriminalisté zatím nevědí, kdo novorozeně do kontejneru odložil, a v této souvislosti žádají veřejnost o pomoc. Zajímá je pohyb lidí a vozidel v místě nálezu, a to v časovém úseku od 10. února do 11:15 dne 11. února,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Pomoci by mohli řidiči aut, která jsou vybavena kamerovým systémem a mají záznam z místa nálezu v uvedeném čase. „Tyto kamerové záznamy by mohly kriminalistům velmi pomoci při vyšetřování, proto prosí veřejnost o jejich poskytnutí,“ uvedla mluvčí. Kriminalisté oslovují také řidiče taxi a řidiče městské hromadné dopravy včetně cestujících, aby se jim ozvali, pokud v dané době a v uvedeném místě zpozorovali cokoliv neobvyklého nebo podezřelého.

Policisté zjišťují také totožnost matky novorozence. Odhadují počátek jejího těhotenství na začátek léta 2016. Do kontaktu s ní by se mohli dostat zaměstnanci lékáren či zdravotníci.

Kriminalisté nevylučují, že tělo dopravil pachatel na místo nálezu z jiného regionu nebo ze sousedního Polska či Německa. „Veškeré informace, které s případem nálezu mrtvého novorozence mohou souviset, prosím sdělte policistům na kterékoliv služebně Policie ČR nebo kontaktujte známou tísňovou linku 158,“ doplnila Baláková.

jasnovidec01 ( 12. února 2017 16:05 )

 Takovou sviny zabít!!!!!!!!!kousek je Liberecká nemocnice a na okraji je baby box ,na hlavní ulici...ty popelnice jsou na okraji města a hlavní cesty do města,asi 5 min,chůze.jo a ten náhodný nálezce ,nebyl nějaký občan ,ale bezdomovec,to je jejich market a denně tam lustrují .

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání