Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie už měsíc pátrá po obchodníkovi se zlatem: Filip (27) měl před svatbou

Autor: ljš, ČTK - 
27. ledna 2017
16:42

Měl sice obrovské dluhy, plánoval ale s přítelkyní svatbu a podle rodiny rozhodně dobrovolně nezmizel. Pro sedmadvacetiletém Filipu Z., který obchodoval se zlatem, pátrají kriminalisté už od 3. ledna. Jeho zmizení vyšetřují  pro podezření z trestného činu zbavení osobní svobody, členy vyšetřovacího týmu jsou i detektivové z oddělení vražd.

Policisté podle něj v podobných situacích prověřují všechny alespoň trochu pravděpodobné možnosti. Rodina a blízcí podle mluvčího vyvrátili, že by chtěl pohřešovaný sám skoncovat se životem, měl prý plány v osobním i pracovním životě. S přítelkyní prý plánoval svatbu. Žena televizi Prima v slzách řekla, že si je jistá, že Filip sám nezmizel. "Ten den probíhalo všechno normálně, nic tomu nenasvědčovalo," řekla.

Kriminalisté tak nyní pracují s verzí, že se pohřešovaný mohl stát obětí vraždy, únosu nebo třeba účastníkem dopravní nehody, po které mohl skončit v bezvědomí v nemocnici, a nemohl tak dát vědět blízkým. Stále prověřují i variantu sebevraždy, dokud ji jednoznačně nevyloučí. Ve hře je podle mluvčího i možnost, že muž chtěl kvůli dluhům sám zmizet.

Filip je 174 až 178 centimetrů vysoký, vypadá na 24 až 26 let. Je hubený, má rovné hnědočerné vlasy a hnědé oči. Třetího ledna přes den byl v Kutné Hoře, odkud odjel do Prahy. V podvečer se stavil ve svém bydlišti v Praze 1 a přítelkyni sdělil, že má ještě domluvené schůzky na Národní třídě a v Žatci. Večer pohřešovaný ženě telefonoval a slíbil, že nejpozději ve 21:00 bude doma. „Od té doby byl a je jeho telefon nedostupný,“ dodal Hulan. Policisté nemají žádné informace ani o tom, kde se nachází hnědá Škoda Superb combi, s níž muž v době svého zmizení jezdil. 

Kriminalisté zjistili, že poslední zaznamenaný pohyb podnikatele je na náměstí Bratří Venclíků na Černém Mostě. Toto místo je opačným směrem, než kterým měl vyrazit na avizované schůzky. „Nikdo z příbuzných, kamarádů a známých nedokáže alespoň okrajově vysvětlit, proč by do této lokality jezdil,“ uvedl Hulan.

Policie prověřuje i to, že Zachař měl dluhy možná až v milionech korun. Nebyl v poslední době schopen platit nájemné za své provozovny a splácet leasing na svá vozidla. „Stejně tak ale dlužili podobné sumy pohřešovanému jeho obchodní partneři,“ poznamenal policejní mluvčí.

Kriminalisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání. Lidé mohou své poznatky sdělit na lince 158.

londynskypes ( 27. ledna 2017 20:46 )

to jsou nenažranci zadluzeni hnus to jejich podnikaní cert je vem!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání