Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Lupič střelil ve Varech prodavačku do obličeje: Ubránila se nožem

Autor: ljš - 
23. ledna 2017
14:34

Je na útěku, ale vážně zraněný. Karlovarští kriminalisté pátrají po lupiči, který tam přepadl prodejnu potravin a postřelil prodavačku do obličeje. Ta ho v sebeobraně bodla nožem.

K přepadení došlo v neděli ve večerních hodinách v karlovarské části Doubí. „Neznámý pachatel měl kolem 18:30 hodin vstoupit do místní prodejny potravin a namířit na prodavačku nezjištěnou střelnou zbraň s tím, že chce peníze. Následně muž po ženě vystřelil ze zbraně a zasáhl ji do obličeje. Žena se při útoku bránila nožem. Muž poté z prodejny utekl,“ uvedla policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Na místo se ihned sjeli policejní hlídky, které začaly prohledávat okolí a pátrat po neznámém pachateli, a to i s psovodem a služebním psem. Žena byla se zraněním převezena do nemocnice.

„K popisu neznámého pachatele zatím uvedla, že se jednalo o muže, 180 až 190 cm vysoké střední postavy, který nebyl oholený a při přepadení nebyl maskovaný. Hovoří česky,“ dodala mluvčí.

Pachatele prodavačka nožem pravděpodobně bodla. Že by mohl být zraněný, se zdá i z jeho vrávoravého pohybu na záběrech z kamerového systému. Zdá se, že má buď levou ruku v kapse bundy, nebo se drží za bok.

Kriminalisté nyní žádají občany o pomoc při pátrání. „V případě jakýchkoliv informací k neznámému muži volejte na bezplatnou telefonní linku 158,“ uvedla mluvčí. „Dále také hledáme řidiče, kteří projížděli po ulici Studentská po hlavní silničním tahu na Plzeň v časovém rozmezí od 18:15 do 19:00 hodin a měli ve svých vozidlech kamery, aby nás kontaktovali a poskytli nám své videozáznamy. Mohou nám velice pomoci při vyšetřování případu,“ dodala.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání