Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Záhadná smrt ornitologa Petra: Jeho mrtvolu našli ohryzanou od zvířat!

Autor: shp - 
18. ledna 2017
10:10

Jeho vášní bylo pozorování ptáků ve volné přírodě. Bohužel na tuto zálibu Peter (†34) ze slovenské Stupavy doplatil vlastním životem. Mrtvého ho našli v sobotu u bratislavského Devínského jezera. Jeho zranění naznačují, že ho napadla zvířata. Podle odborníků může být za Petrovou smrtí smečka toulavých psů. Ti podle všeho utekli z pozemku Milana, který s nimi měl již v minulosti problémy.

Peter v sobotu ráno vyrazil pozorovat vzácné ptactvo k jezeru u bratislavské Devínské Nové Vsi. Jenže když se kolem oběda nevrátil domů do Stupavy, jeho manželka, která je v osmém měsíci těhotenství, zalarmovala policii. Mužům zákona mezitím volali náhodní kolemjdoucí, že u jezera našli mrtvolu.

Webu Pluska.sk se podařilo najít ženu, která mrtvolu objevila při procházce se psy. Viděla kolo a u něj cosi podezřelého. „Psi tam utíkali. Šla jsem za nimi, co zase objevili. V šoku jsem uviděla zakrvácenou a ohryzanou mrtvolu. Vypadalo to, jako by muž spadl z kola. Byla jsem tak roztřesená, že na policii musel zavolat přítel. Stále to mám před očima,“ řekla svědkyně.

Peter měl tržné rány na předloktí a lýtku, ale i množství menších ran po celém těle. Podle přivolaného lékaře nastala jeho smrt cizím zaviněním a nařídil proto pitvu. Rány vypadaly opravdu jako po útoku zvířat, na což se zaměřilo policejní vyšetřování. „V této oblasti jsou akorát srnci, jinou zvěř jsme tu neviděli,“ řekl starosta Devínské Nové Vsi.

Byla to Milanova zvířata

Podezření tak okamžitě padlo na Milana z nedaleké zahrádkářské kolonie. S jeho psy totiž už v minulosti byly problémy. „Často mu utečou a honí cyklisty. On je vypouští ven samotné, ať se vyvenčí. Ta smečka nahání strach,“ stěžovali si místní lidí webu Pluska.sk.

Už před delším časem mě v těchto místech pronásledovali psi. Až když jsem otevřel stativ fotoaparátu a ohnal se ním, tak utekli,“ napsal na sociální síť Jaro. „Jeden z těch psů na mě cenil zuby, zavolala jsem městskou policii. Řekli mi, že pokud mě zvíře bezprostředně neohrožuje na životě, nemůžou nic dělat,“ řekla Zuzana, která se v oblasti často pohybuje.

Už v pondělí večer byli muži zákona společně s veterináři u Milana. Jeho psům odebrali vzorky ze srsti, krve a zubů, aby je porovnali s krvavými stopami z místa. V úterý se policisté vrátili a Milana odvedli s sebou. Odcházel pokorně, beze slova, na tváři měl natáhnutou čapku. Podle zdroje webu je pravděpodobné, že za útokem stojí jeho psi.

TrojanSlovakia ( 18. ledna 2017 10:20 )

 Odbachnúť čokle a takých ľudí izolovať na psychiatrii. Von by už nevyliezli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání