Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Svědectví ze zřícené haly v České Třebové: Tlačenice u dveří a skákání z oken!

Autor: kon, lac, kaj - 
16. ledna 2017
05:00

Nejdřív bylo slyšet jen vrzání a praskání dřeva, pak se museli všichni dát na útěk, aby si zachránili život. Takové drama prožívalo v sobotu večer asi osmdesát lidí v nové sportovní hale v České Třebové, které se zničehonic zřítila střecha.

Střecha se přitom zřítila uprostřed florbalového utkání, v němž hráli i mladí hráči ve věku 15 až 17 let. Jeden z nich hrůzné okamžiky popsal: „Začala skřípat střecha. Myslel jsem, že je to od větru. Pak padal polystyren a střecha se sesouvala. Všichni utíkali. Někteří hlavním vchodem. Byla tam tlačenice,“ řekl Blesku florbalista Daniel (16) z Podbořan.

 

Venku se jich ujal cizí trenér společně pozorovali zkázu. „Vidím to pořád před sebou, jak jsme utíkali do nářaďovny. Bylo nás asi patnáct. Vyskákali jsme z okna,“ vylíčil gymnazista.

Další z hráčů, Ostravák Jan Hranický (16), dokonce o děsivém zážitku promluvil na kameru:

Video  Honza (16) byl v hale při pádu střechy: Zachránil nás výskok oknem.  - Blesk - Karel Janeček a TVCOM.cz
Video se připravuje ...

Renáta Typlová, šéfka florbalového klubu Orlicko-Třebovsko, který turnaj spolupořádal, zase sledovala pád střechy oknem a nevěřila vlastním očím. „Měla jsem to před očima. Bylo to šílené,“ vysvětlila.

„Bylo slyšet, jak praská dřevo, a viděla jsem, jak se bortí střecha. Všichni utíkali ven, někteří vyskakovali z oken,“ dodala Typlová s tím, že když střecha spadla, zkoušeli s dalšími lidmi volat do haly, jestli tam někdo nezůstal. Oddychli si, až když prostory prohledali policisté.

Video  V nové hale v České Třebové se zřítila střecha. 80 lidí prchalo.  - TVCOM.cz
Video se připravuje ...

agfor ( 16. ledna 2017 12:00 )

Zvykejte si. Tohle je český kapitalismus. Vše pořídít co nejlevněji - za každou cenu. Hlavně, že konta kamarádíčků a úřednických dobytků tloustnou.

tini ( 16. ledna 2017 09:59 )

Pred nekolika lety se stalo podobne nestesti v Nemecku, v Bad Reichenhall, ti lide tam ale takove stesti v nestesti nemeli a dost jich to zabilo. Bohuzel prevazne deti, protoze ty si sly po novem roce zabruslit...https://www.welt.de/regionales/bayern/article150478855/Das-Unglueck-das-Bad-Reichenhall- fuer-immer-veraenderte.html

snehulak ( 16. ledna 2017 09:13 )

Zvenku tak fórově nevypadala. Za to nemůže jen sníh a špatné výpočty, v tom bude mít prsty Putin.

bum-bec-bum ( 16. ledna 2017 05:22 )

Svinárna. Tak kdo si půjde sednout? Architekt nebo stavitel co šetřil materiálem?

Deneček ( 16. ledna 2017 05:13 )

To zase bude přehazování viny z jednoho na druhého,snad se nevymluví na sníh.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání