Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Záhadná smrt mluvčího vinohradské nemocnice: Kolegové mu poslali dojemný vzkaz do nebe

Autor: ljš - 
13. ledna 2017
11:25

Bylo mu teprve čtyřicet let a měl před sebou skvělou kariéru. Mluvčí vinohradské nemocnice Lukáš Matýsek však v pondělí v ranních hodinách náhle zkolaboval a zemřel. Jeho smrt hluboce otřásla jeho kolegy, kteří na něj s dojetím vzpomínají jako na precizního profesionála.

„S hlubokou lítostí jsme přijali zprávu, že v pondělí v ranních hodinách náhle zemřel tiskový mluvčí Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, čtyřicetiletý Lukáš Matýsek,“ napsali kolegové zemřelého z Nemocnice Na Bulovce. Mluvčího dobře znali také proto, že oba špitály měly po dobu jednoho roku společnou ředitelku.

„Byl profesionálem na komunikaci a své nemocnici oddaným členem týmu. Byl vyhlášený svou pečlivostí a precizností a nikomu neodmítl pomoc. V jeho slovníku neexistovala věta: To počká do zítřka,“ popsali v dojemném vzkazu na Facebooku Matýskovu práci.

Vyzdvihli především jeho podíl na pomoci nemocným. „Můžeme naprosto zodpovědně říct, že Lukáš byl členem týmu, který se oddaně věnoval péči o pacienta a v tomto týmu měl svou nezastupitelnou roli: Kvalitně a otevřeně komunikovat informace, které pomáhají pacientům se zorientovat v jejich obtížných situacích. Lukáši, zůstaneš v našich vzpomínkách jako vždy dobře naladěný, usměvavý, skromný a vlídný člověk,“ vzkázali zemřelému do nebe.

Lukáš Matýsek v pondělí ráno náhle zkolaboval před svým domem. Přivolaná záchranka mu už bohužel nedokázala pomoci. Podle informací Blesk.cz už byla provedena pitva, která ale příčinu smrti neodhalila.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání